Пеевски: Малката бъбрива Шехерезада Христо Иванов тласка държавата към нови избори

България отблизо

Девет месеца правителството съществува благодарение на подкрепата на ДПС, защото го подкрепя. Единственият, който се опитва да тласне страната към нови избори, е моят приятел Христо Иванов.

Това заяви председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски пред журналисти в кулоарите на Партийния дом.

По думите му Иванов живее с големи комплекси, не му се случило да прати съпредседателя на ПП-ДБ Атанас Атанасов в пенсия в Конституционния съд и мечтата му била да обедини ПП и ДБ заедно. Христо Иванов живее с комплекс, че лидерът на обединението е Кирил Петков. Човекът, който тласка България към избори, се казва Христо Иванов, категоричен бе Пеевски.

Според него пасквилът наречен меморандум на ПП-ДБ за ротацията е бил написан от Христо Иванов и целта била да се глътне държавата.

„Моят приятел Христо понечи, обърна държавата на един голям телевизор, реши да го глътне и се задави. За едно съм доволен – призна си за главния прокурор, за неговия Антикорупционен фонд, с който се рекетират хора. Всичко е на Христо Иванов – бипи, мипи, джипи и през тези енджиота (неправителствени организации – б.р.) рекетира държавата“, отсече Делян Пеевски.

Пеевски добави, че ако някой се откаже да гълта държавата, това вече било друга тема. „Като гледам, всички танцуват по малката бъбрива Шехерезада Христо и той ги подвежда, и те се подвеждат. Колегите нямат голям политически опит, но трябва да се отърсят от неговите номера“, призова Иванов коалиционните партньори на ДБ – ПП.

На въпрос на News.bg ще се излъчат ли преговорни екипи или контактни групи за ротацията, каквито нагласи се обявиха от политическите лидери, Пеевски уточни, че няма разговори все още за предстоящата ротация на 6 март, подкрепата не е просто математически сбор, но е ясно – ако трите партии не подкрепят мнозинството в парламента, не може да съществува по този начин. ДПС винаги е била стабилизиращ фактор и ще бъде. Да видим какво правят останалите, но това, което правят не е нормално, завърши той.

Източник Нюз.бг

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *