Петър Волгин с взривяващ коментар кой посяга на националния ни празник и на свещена България!

България отблизо

Идеята за премахването на 3 март като национален празник не е само димка, която трябва да отвлече вниманието от останалите предложения за конституционни промени. В случая става дума за нещо много по-тревожно – за съзнателна атака срещу българската самостоятелност.

Да си припомним какъв е дълбокият смисъл на нашия национален празник. Почитаме 3 март, защото това е датата, на която е възродена българската държавност. Пет века България я няма на картата. Не съществува. И на 3 март 1878 г. тази държава възкръсва. Вярно, на Берлинския конгрес държавата ни е разпарчетосана. Но главното остава – а именно, че България отново я има в света. Да, има и други важни дати в новата ни история. Като 6 септември, когато дръзваме да се опълчим на всички велики сили. Или като 22 септември, когато окончателно е провъзгласена българската независимост. Само че нито едното, нито другото важни събития щяха да бъдат възможни, ако преди това България не се беше възродила – на 3 март 1878 г.

Защо тогава е това неистово желание на една част от нашето общество – неособено голяма, но много шумна и много добре представена в медиите – националният ни празник да не се отбелязва на 3 март? Струва ми се, че отговорът на този въпрос не се крие единствено в настоящата геополитическа политкоректност. Отричането на Трети март е отричане на нашата самостоятелност. Хората, които се обявяват срещу този национален празник са същите, които протестират срещу всяка проява, била тя и най-невинната, на българската идентичност. Те се мръщят недоволно всеки път, когото българи играят хоро. Или когато се издига българският флаг – на Рожен или където и да било другаде. Или когато политик или общественик заговори за защита на българските национални интереси. Тези мръщещи се екземпляри дори се дразнят, когато видят, че някой си е сложил българското знаме на снимката във Фейсбук.

Такива хора не искат да има България. Те искат ние да не сме българи. Искат да бъдем атомизирани индивиди, които да се разтворят в анонимния глобалистки бульон. Да, такива хора има във всяка държава. И в Европа, в Съединените щати има лица, които отричат националните специфики и се държат като представители на някаква глобалистка секта, чиято основна цел е премахването на националните държави. Ако все пак има някаква българска специфика в това отношение, тя се изразява във факта, че у нас подобен тип говорене е изключително силно представено в медийното пространство. Простичко казано, пет процента от населението, които не харесват страната си, заемат 95 процента от медийното време, за да разпространяват антибългарските си позиции.

И тук е мястото да бъде опровергана една често повтаряна лъжа. Внушават ни, че в България имало някакво страховито разделение. 50% от българите били „прозападни“ , а другите 50% били „проруски“. Според говорещите телевизионни глави половината население било „модерно и либерално“, пък другата половина от народа бил „немодерен и консервативен“. Истината е съвсем различна. Огромното мнозинство от българите са нормални хора. И понеже сме нормални и здравомислещи, изобщо не сме съгласни България да се идентифицира с истеричавата русофобия, например. Да, прибалтийските държави, както и Полша, имат всички основания да бъдат русофобски настроени. Ние обаче нямаме техния негативен исторически опит с Русия. И затова не желаем да ни присъединяват към тази групичка.

Проблемът е там, че въпросните пет процента, хайде, нека са десет процента от населението, за които споменах по-горе, винаги в нашата история са защитавали не българските, а някакви чужди интереси. През първата половина на 20 в. това бяха прогермански настроените, през втората половина на миналия век това бяха просъветски настроените, а сега са проамерикански настроени. Това е „елитът“, който винаги обслужва чуждите началници. И понеже този „елит“ днес е постоянно в телевизорите, а там е и неговата интелектуална прислуга, може да се създаде впечатлението, че наистина има някакво разделение петдесет на петдесет. Няма такова. Има 90% нормални хора срещу 10 % /максимум/ купен от евроатлантическите началници „елит“.

Бившият чешки президент Вацлав Клаус ги нарече „брюкселски народ“, защото отдавна са се откъснали от корените си и са привързани много повече към наднационалните офиси, отколкото към родното си място. Именно представителите на „брюкселския народ“ в България искат да премахнат Трети март като национален празник. Именно те искат страната ни да се откаже от оборудването на АЕЦ „Белене“ и, ако може, изобщо да се откажем от ядрената си енергетика. Хубавото в описваната ситуация е, че нормалните хора в България са много повечe.

Tagged

26 thoughts on “Петър Волгин с взривяващ коментар кой посяга на националния ни празник и на свещена България!

 1. Не взривяващ, а втрещяващ манипулативен и лъжлив упрек на Волгин към едно разумно предложение за нов национален празник. 3-ти март си остава официален празник и този рев е много жалък. Нима щеше да има 3 март, ако нямахме духът на държавността благодарение на словото и писмеността ? Е, няма да е 3 март национален празник. И в това няма никаква драма. Освен за истински зависимите хора от чергата на Волгин.

   1. До 2000г кой ни беше националният празник?Помниш ли синчо на Волга? Лъжливите партизански победи, направиха сума ти народ участващи на ужким в партизанското движение, хиляди получаваха привилегии, че са били „борци“ против фашизма!И нас ни караха да им маршируваме и празнуваме лъжа!Лъжи, лъжи които ти се пениш да защитаваш! Няма по- истински празник за българите от 24 май!“Върви народе възродени!- настръхва всики българин, навсякъде по света!

  1. Драги, жалко че носиш това хубаво българско име, името на единия от светите братя!
   Чуй ме добре: ОТРИЧАНЕТО ОТ КРЪВТА НА ХИЛЯДИТЕ ИЗБИТИ БЪЛГАРИ, ОТРИЧАНЕТО ОТ МЕЧТИТЕ И ВЪЖДЕЛЕНИЯА НА 5 ВЕКА БОРБА И САМОЖЕРТВА, Е ОТРИЧАНЕ ОТ БЪЛГАРИЯ!
   Мятайте се на самолета и изчезвайте зад океана, при вашите господари!
   Разберете, хора: това е недостойно! Грях голям! Затова се стопяваме, защото неблагодарен, неук и бездуховен народ – и затова толкова сеервилен! – се превръща в паплач! А за антихристи без морал пътят е един – гибел!
   Няма по-голяма проява на робския комплекс и на примитива от липсата на самоуважение и благодарност към ония, които са градили България!
   Пръждосвайте се в Тексас!

  2. Да те Ева в евратлантическият педал… олигофрен малоумен,,

  3. 3ти март е Национален празник!
   На който не му харесва, прав му пътя.

   1. Комунистическа гювендийке,ти бягай под мъдете на Путин. Иди на хуй

  4. Кириле защо не те изхвърли баща ти на килима, а на майка ти в………….

 2. Прекрасен коментар, както винаги!
  Интересно е, че и под него някой от петте процента е коментирал, естествено семпло и постно ( винаги изглеждаш така, когато се изказваш след Волгин).
  Човекът даже си позволява да каже високомерно “ Няма да бъде национален празник Трети март “ , при все че всички изследвания на общественото мнение показаха смазващо мнозинство за обратното.
  Такава арогантност не е имало даже при комунистическия режим. Моментните овластени тръгват срещу народа си. Да не чакат добро от него, щом е така. Да не се надяват и на чуждите – предателите всеки ги презира.

 3. Само историческата истина за какво се е стигнало до 3-ти март, ще ни обедини като народ! Рускотурската война не е освободителна, а разпределяне територии на влияние между запада, русия и османлиите! Искаме истината, а не фалшифицираната история за древните българи и България!

  1. Истина? Има само субективно тълкуване на историята в зависимост от управляващите и текущия момент. Днес ни я представят по един начин, утре по друг… Ненапразно казват, че историята е проститутка

 4. Много точен коментар на Волгин. Смяната на празника е подготовка на по близката задача за смяна на Кирилицата с Латиница но истинската цел е по далечна а тя е православието.

 5. Тези хора, които са оставили костите си в нашите земи не са били с имперски интереси, а с огромно съчувствие към страдащ народ! Всички други коментари са тотално извращение!

 6. Волгин е руска подлога и мястото му е в Русия, а не в европейска страна като България. Такива като него всячески пречат на страната ни да стане част от цивилизования свят.

  1. Защо не идеш да си живееш в цивилизования свят и да си подлога на всеки и всичко. Ние ще си живеем тук простичко и ще си празнуваме 3 МАРТ като национален празник, защото сме и ще си останем БЪЛГАРИ!

 7. България се е възродила преди 3 март, другарю Волгин. На 20 априлий 1876 г. с кръвта, смелостта,и патриотизма на десетки хиляди опиянени от свободата Българи.

 8. ЕЙ БЕЗРОДНИЦИ ЗАСРАМЕГЕ СЕ АКО МОЖЕТЕ.ЧУЖДИ ПОДЛОГИ.ПРОЧЕТЕТЕ ПО КОЛКО ВОЙНИ Е ВОДИЛ ВСЕКИ ПРЕЗИДЕНТ НА САЩ И ТОГАВА СИ ПОСИПЕТЕ ГЛАВИТЕ С ПЕПЕЛ. НЕ ПЛАЧЕТЕ КАТО ОНЯ ЕВРЕИН КОЙТО ВОЗИ В ТРАБАНТА СИ ШЕФА НА НАТО.ИЛИ КАКВО КАЗВА ОНАЯ КРАДЛА НА ПАРФЮМИ И СЕГА ГЛЯМА ДЕМОКРАТКА. ВИЕ СТЕ И В ИСТОРИЯТА ЩЕ СИ ОСТАНЕТЕ ПЛУЖЕЦИ. ДЕРЗАЙТЕ ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ.

 9. Който себе си не уважава, никой не го уважава! Същото е и за историята ни, ако има такава?!

 10. Историята е факти, каквито и да са те. Дали на някой му харесва или не. Факт ли е, че България близо 500 години е била под турско иго – факт. Освобождава ли ни тази война от османско робство – факт. Защо по това време някоя европейска държава(и) не дойде да ни освободи – факт. А иначе на Берлинския конгрес посякоха освободената държава. Защо? Мисля си, че ако не Русия, а друга държава беше провела тази война, дали сега тези малоумници щяха да се състезават да предлагат такива откровени простотии. Тези екземпляри не обичат България, те обичат евроатлантическите фондации и пари и затова са готови на всякакви простотии. Пуснаха Македония за ЕС, онова мазно паси с цветните гуменки, предложи да се разположат ядрени оръжия в източна България, сега друг мазен и обтекаем тип, появил се от нищото, предлага смяна на националния празник. Да отиде в Израел и да им предложи да си сменят нац. празник, пък да видим какво ще му се случи. От партията “ Не, България“ също се надпреварват да предлагат невероятни глупости. Само тях предимно канят в студиата, за да се наслади на евроатлантическите им бисери. Волгин е добър журналист, трезвомислещ и ръеалист. Коментарите му са точни и право в целта. Е, смущава евроатлантическия сън на някои.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *