Нинова със силна реч от Бузлуджа. Няма да позволим да ни вземат България!

България отблизо
БСП отбелязва 132 години от организираното социалистическо движение у нас с традиционния си събор.

Мотото на традиционния събор на левицата тази година е „Бузлуджа за мир“. Сред останалите теми, които ще бъдат засегнати днес са запазването на датата на Националния ни празник и защита на националния ни интерес, коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова:

 

„Да бъдем алтернатива на това управление, което върна стария модел. Ние останахме категорична опозиция и сега сме единствената алтернатива в защита на българския национален интерес.

 

Няма да допуснем промяна в Конституцията, която да смени Националния ни празник, която да въведе двойно гражданство за народни представители и министри и да заличи българската памет. Разбира се ще продължим да се борим за социална държава, за справедливост и равни възможности за всички“, цитира БНР.

 

Корнелия Нинова коментира още, че от партията вървят с увереност за победа към предстоящите местни избори.

 

В местността „Историческа поляна“ под връх Бузлуджа отново се събраха хиляди членове и симпатизанти на БСП от цялата страна.

Лидерът на БСП се поклони доземи в знак на благодарност пред социалистите
Нинова пред 60 000 на Бузлуджа: Да обединим народа си! Да му връщам вярата, че силата е в него!

„Ще има пари за пенсии, искаме преизбиране на пенсиите. Ще има пари за образование, искаме парите да са в държавните и общинските училища. Ще има пари за здравеопазване и то за държавните и общински болници.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред 60 000 социалисти и симпатизанти на Бузлуджа. По традиция там БСП чества годишнината от създаването си.

„Ще има пари и за читалища и култура, за земеделци и малък и среден бизнес, ако направим едно – ако унищожим политико-икономическата мафия, която ограбва народа, която нарекохме паралелна държава и която краде 10 млрд. лв. годишно от вас“, категорична бе Нинова.

Направи впечатление, че Нинова с речта си фактически търси вот на доверие от партията. Тя не се притесни да постави пред множеството проблеми, които стоят пред БСП.

Като благодари на управлението на социалистите, че не са позволили на БСП да стане част от това на съджука и не са се поддали на изкушението за съюза с ГЕРБ, Нинова всъщност иска своеобразен вот на доверие. И го получи със силните аплодисменти, с множеството които отговаряше на речта ì.

С думите „За трети път днес ще сваля шапка – на химна на България, на героите на България и на вас, скъпи социалисти“, Нинова свали шапката си и се поклони доземи в знак на благодарност. От бурните овации стана ясно, че партията стои обединена зад лидера си.

Веднага след речта си лидерът на БСП продължава по поляната сред хората, които часът и половината не я пуснаха. Възрастни хора се втурваха да я целуват, бащи ì пъхаха децата си в ръцете, за да я поздравят.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *