Подкрепа навреме: Илияна Йотова отвърна на атаката на Борисов срещу президента!

България отблизо

Думите на Борисов, че не иска да бъде разделител като Радев нямат никакво значение с днешна дата. Вчера слушам различни политици, които говорят, че са обединители, а продължават старата песен с нов глас.

 

Това коментира вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти, като изрази навременна подкрепа за президента Радев, който преживява трудни моменти, заради заболяването на съпругата си.

В крайна сметка хората в България казаха какво мислят за тях – по-малко от 1/3 от броя на гласувалите българи. Оттук-нататък най-добре се проверява на избори, ще видим каква ще бъде и нашата съдба на президентските избори. Тогава българите ще дадат своята най-добра оценка кой е обединител и кой е разделител.

Това че определени политически опоненти имат определено страх и комплекс от личността на Румен Радев, си остава за тяхна сметка, подчерта вицепрезидентът.

Вицепрезидентът сподели, че ѝ е трудно да прецени дали има нужда от предсрочни парламентарни избори.

,,Аз винаги съм вярвала в разделението на институциите и властите. Нека утре се събере българският парламент, нека да направят своите консултации политическите групи.

Признавам, трудно ще бъде да се състави правителство – около какво ще се обединят? Ако се обединят само около политически сметки за оцеляване, очевидно е, че по-добрият вариант са нови избори. Ако действително намерят силите да изпълнят определени приоритети, от които всички ние се нуждаем в момента, за да има стабилна държава, тогава нека да съставят стабилно правителство.

Всичко е в техните ръце. Ние от наша страна ще спазваме дадените ни конституционни правомощия, защото за разлика от много от наши политически опоненти, ние дълбоко уважаваме, следваме и спазваме основния закон на страната“, завърши Йотова.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *