Политик КАТЕГОРИЧНО: Има кой да СВАЛИ Борисов ОТ ВЛАСТ! Вижте КАКВО ГОТВЯТ на Вожда и ГЕРБ!

България отблизо

Политикът Антон Кутев заяви в ефира на btv, цитиран от news.bg, че правителството на Борисов се сваля отвътре, без чужда помощ. Според него, Сидеров е човекът, който ще свали правителството Борисов 3.

Кутев обяви очевидното за всички, че правителството на ГЕРБ върви от един гаф към друг, още по-голям гаф. „Суджук гейт“, Кум гейт“, „ЧЕЗ гейт“…, това са все престъпления на управляващите, които разплитат кошницата на властта.

По думите на Кутев, оставката на бившия министър на енергетиката Теменужка Петкова е предизвикана от борба за надмощие и власт вътре в самото правителство. Затова, тази оставка изобщо не е акт на някаква честност и почтеност. Защото злите езици говорят, че ако Делян Добрев е назначавал на високи постове кумове и кумици, то сега самата Теменужка Петкова била кума на новата собственичка на ЧЕЗ България, Гинка Върбакова.

Самият Волен Сидеров, коментира, цитиран от blitz.bg,, че в момента няма кой друг да свали правителството. Освен…самото правителство. Въпросът е, споделя Сидеров, дали ние ще се свалим, най-напред като политическата формация „Обединени патриоти“. И второ, като коалиция между ОП и ГЕРБ. Защото, по думите на Сидеров, в момента опозицията няма такава мощ, че да предизвика оставката на кабинета Борисов 3.

Старах се, продължава Сидеров, да играя ролята на балансьор и координатор. Но от усилията ми нямаше някаква осезаема полза. Затова в последните дни направих някои по-остро критични забележки. Защото трябва да мислим по-мащабно. Трябва да мислим за развитие на икономиката, на високите технологии. Да мислим как да направим така, че квалифицираните хора да не бягат от България.

Що се отнася до неговите партньори от ОП Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, Сидеров заяви, че те имат нужда от неговия опит. Аз съм най-старият парламентарист. Няма нищо срамно. Те трябва по-често да ме търсят. Поне два пъти в седмицата.

Лидерът на „Атака“ смята, че оставката на енергийната Теменужка Петкова е изненада. Ние живеем в такава среда, че няма нищо укоримо в това да имаш познанства в бизнес средите. Дори те да са от 20 години. Аз също познавам бизнесмени.

Но ако Петкова, продължи Сидеров, е БИЗНЕС СВЪРЗАНА, тогава със сигурност ще има проблем. Ето защо тя дължи разговор с нас, като коалиционен партньор, за да обясни своята оставка.

Нещо повече. Днес от ефира на Нова телевизия, в сутрешното предаване „Здравей, България“, Сидеров продължи атаката срещу ГЕРБ. Той заяви, че Делян Добрев е незаконен депутат и трябва веднага да напусне парламента. „Делян Добрев е най-уникалният случай в българския парламентаризъм – депутат в оставка. Конституционният съд каза ясно, че тази оставка трябва да бъде приета, затова Добрев сега е незаконен депутат“, обяви Сидеров.

Имаме търкания с ГЕРБ, потвърди лидерът на „Атака“. И един от примерите е Истанбулската конвенция. Ние сме категорично против нейното приемане.

Ако трябва да анализираме тези събития, ще посочим неоспоримият факт, че и Антон Кутев, и Волен Сидеров са категорични: Правителството на Борисов е на път да се самосвали от власт. Заради непрекъснатите гафове, които граничат с престъпления. Заради неразбирателствата вътре във формацията „Обединени патриоти“ и липсата на разговори между ОП и ГЕРБ.

Нещо в управляващата коалиция започва все по-осезаемо да скърца. И препъни камъкът тук не е нито Валери Симеонов, нито Красимир Каракачанов. По простата причина, че те се занимават с периферни за България в момента „проблеми“.

Вицепремиер да се занимава с шума по дискотеките е абсолютен нонсенс. А що се отнася до българската армия тя трябва наистина да се възроди. Но за да стане това е необходима развита икономика. А такава в момента страната ни няма. Сега държавата няма пари дори да направи минималната пенсия 300 лева.

Именно затова Волен Сидеров наблюдава няколко месеца какво правят в правителството. И след това ги закова. И в прав текст им каза, че приличат на деца от забавачката. Защото, за да може България да тръгне към по-добро бъдеще, трябва незабавно да започне възстановяване и развитие на икономиката. Без оглед на това какво искат от ЕС и от НАТО.

Затова лидерът на „Атака“ явно е човекът, който заедно с БСП и народа, може да свали правителството. Защото иска от статуквото, в което си живуркат Борисов, Симеонов и Каракачанов, да започне реално възстановяване на България.

Да се развие икономиката, да има работни места, по-високи доходи, евтина атомна електроенергия и стратегическите отрасли от промишлеността да преминат в държавни ръце.

И ако Борисов, Симеонов и Каракачанов продължат да си подхвърлят празни приказки, тогава те наистина сами ще си направят политическо харакири.

Автор Иво Македонски, istinata.net  

Tagged

2 thoughts on “Политик КАТЕГОРИЧНО: Има кой да СВАЛИ Борисов ОТ ВЛАСТ! Вижте КАКВО ГОТВЯТ на Вожда и ГЕРБ!

  1. Народните маси са добронамерени и за това лесно биват манипулирани и лъгани. Цялата тази гадна прислойка съществува заради тази маса-Народ, който желае да бъде управляван добронамерено! Пиночет е решил проблема някога, а в България кой ще изпълни неговата роля?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *