Политолог: Борисов може да смени Севдалина, но няма как да смени партията си, която е „сбъркана“ още при създаването й

България отблизо
Премиерът Бойко Борисов може да се наложи да смени пиарът си Севдалина Арнаудова, но това ще е поредният бушон. Това каза пред БНР политологът доц. Петър Чолаков от Института по философия и социология на БАН.

За да се промени моделът ”ГЕРБ”, трябва да се смени архитектът, а това е човекът, който е създал тази партия, а тя е една лидерска партия. Тези приказки за проветряване не мога да ги разбера.

 

По думите му активът, който натрупаха управляващите в продължение вече на трети мандат, е свързан със съмнение за корупция и схеми.

В предаването „Преди всички“ доц. Чолаков коментира, че обвиняемият бизнесмен Васил Божков е в „неудобна позиция, защото прокуратурата е започнала действия срещу него“ и затова „опасността за управляващите“ от разкритията, които той прави, не е особено голяма:

„Каква алтернатива може да бъде един човек, за когото има сериозни съмнения от години за това, че е ключова фигура в престъпния свят. Не е било нужно Божков да излезе и да каже тези неща, защото отдавна говорим за съмненията, че управляващите са замесени в корупционни схеми и сделки“.

 

Доц. Петър Чолаков допусна от сблъсъка между Борисов и Божков да спечели Делян Пеевски, защото „играта на ДПС е най-добре построена“. Във връзка със заявката на Цветан Цветанов – бившият втори в ГЕРБ – да прави политически проект, политологът коментира, че остава скептичен доколко той може да има успех, но : „Той може да бъде един деструктивен играч – да руши играта на ГЕРБ“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *