Политолог: Протестът не създаде нито велико, нито народно въстание, а Радев вече не е президент, а лидер на опозицията!

България отблизо

„Всеки има право на протест, но този протест има лош PR, защото в момента не виждаме нито велико, нито народно, нито въстание. Тази група не може да създаде никакъв социален бунт“.

Това заяви в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по Канал 3 политологът Цветанка Андреева.

„Отпадна очакването, че протестът ще се трансформира в социален бунт, не се превърна и в гражданско движение. Не стана и модерен радикален протест. Този протест се форматира само като политически, в което няма нищо лошо, просто нещата трябва да се наричат с истинските им имена“, добави още тя.

„Протестът започна и да се фрагментира. В това разделение се долавя някаква стратегия, защото обедини опозицията, парламентарната и извънпарламентарната“, констатира политологът.

„Президентът Румен Радев легитимира коалицията против ГЕРБ, той трябва да привлече и вота, който БСП не може да улови. Още от самия избор на Румен Радев, бе поставена една цел: той да обере целият вот, който БСП като ретроградна партия, не може да вземе. БСП няма как да демонтира конструктите, които сама създаде в процеса на прехода“, добави още тя.

Нека кажем на тази политоложка, че въстанието е народно, защото народът го подкрепя. А що се отнася до Румен Радев, каквито и да са били първоначалните цели, той опроверга всички. Понеже застана смело и самоотвержено на страната на обикновените хора в България. И държи те да започнат да живеят по-добре в една нова и справедлива страна.

Tagged

1 thought on “Политолог: Протестът не създаде нито велико, нито народно въстание, а Радев вече не е президент, а лидер на опозицията!

  1. ЦЕЛТА /свалянето на това пръстъпно и просто правителство/ ОПРАВДАВА СРЕДСТВАТА /обединениена всички почтенни граждани/ !!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *