Политолог разкри какви са шансовете на новите лица в политиката!

България отблизо

Правителството влезе в обяснителен режим. Което е имиджова грешка на властта. Защото в никакъв случай не бива да оставяш съперника си да води.

А в момента бизнесменът Васил Божков води, коментира в ефира на Нова телевизия политологът Първан Симеонов.

По думите му, това показва, че управляващите вероятно се притесняват.

Според него обаче, Божков не показвал в мрежата нищо друго освен шеги и закачки, с които разпалвал въображението на обществото.

Той обаче бе категоричен, че тези опити на Божков да влияе на управляващите са едно от нещата, които биха оказали влияние на рейтинга на ГЕРБ. Другото нещо били атаките на Цветан Василев, както и кризата с коронавируса.

„Българите ще се изненадат, ако излезе нещо реално. Но Божков реалните неща или ги оставя за после, или ги няма“, обясни той.

Според Симеонов, въпросителните пред властта са много, но управляващите се надяват, че с помощта на „засилката“ от коронавируса ще успеят да преминат в предизборна кампания.

„Всички тези числа, всички тези мерки, хората като че ли вече ги поставят в скоби. Когато започнем да ги питаме за политика и пари, те мислят същото, каквото мислят и през февруари“, обясни политологът.

Първан Симеонов потвърди, че има много опити за ново управление И тези опити разчитат на управленски модел, който е под напрежение и натиск. Такива са политическите проекти на Слави Трифонов, на Мая Манолова и други.

Шансът за управляващите пък бил във факта, че коронакризата не е предизвикана от правителството и сега няма кой да „трие сол на главата на управляващите“.

„Има възможност за синхронизация в опозиционните настроения. ГЕРБ разчита, че опитите за ново ще бъдат толкова много, че ще се самоизядат. Разбира се, има и опасност за управляващите. За да има реална алтернатива обаче трябва да се очертае някой голям, а засега битката е за второто място“, подчерта той, цитиран от .vesti.bg.

Tagged

1 thought on “Политолог разкри какви са шансовете на новите лица в политиката!

  1. Кога ще се съберем много хора на протест и изметем шайтата на ББ ГРУП, Цацаров, Гешев и др. Съд по бързата процедура , конфискация и лустрация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *