Полиция брани евродепутатите в Брюксел! Фермерите пак настъпват

Свят

Фермери отново ще блокират района около европейските институции в Брюксел. Земеделските синдикати смятат, че Европейската комисия не е взела необходимите решения в тяхна полза, въпреки протестите им в началото на месеца.

Фермерите настояват за забрана или силно ограничаване на земеделския внос от Украйна, както и ЕС да излезе от споразуменията за свободна търговия.

Протестът на фермерите съвпада със заседанието на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство. България ще бъде представена от министъра на земеделието и храните Кирил Вътев. В рамките на заседанието се очаква Белгийското председателство и Европейската комисия да представят на Съвета проекти за решения във връзка с необходимостта от бързи и структурни отговори на настоящата кризисна ситуация в селскостопанския сектор.

Министрите ще проведат дискусия за краткосрочните и дългосрочните действия, които трябва да бъдат предприети за намаляване административната тежест за фермерите.

Районът около европейските институции ще бъде блокиран от рано сутринта с трактори, които идват от различни региони на страната. Очакват се сериозни нарушения в трафика на градския транспорт.

Източник Днес.бг

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *