Поредно безумие! Вижте невероятната причина, поради която сме отказали пратката с маски и защитни облекла от ЕС!

България отблизо

България подаде документи и участва в съвместната обществена поръчка на Европейската комисия за защитно медицинско оборудване – маски, защитни очила, както и за респиратори и сетове за тестване.

Това бе една от темите по време на телефонен разговор между министър-председателя Бойко Борисов и председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, съобщиха от правителствената пресслужба. Срокът за подаване на документите от държавите членки изтече и в момента ЕК прави оценка на подадената информация и за нуждите на отделните държави за количества.

По време на разговора премиерът Бойко Борисов информира Урсула фон дер Лайен как чрез пренастройване на производствата си, български компании в момента произвеждат за лекарите и целия медицински персонал – водонепроницаеми защитни гащеризони и маски, сертифицирани по най-високите стандарти.

Във връзка с разпространена информация, че България е отказала да участва в обществената поръчка на ЕС поясняваме, че поради технически причини страната ни не е ратифицирала Рамковото споразумение за съвместно възлагане на обществени поръчки при мерки за медицинско противодействие. За тази цел е необходимо да разполагаме с автентична езикова версия на споразумението на български език, която може да бъде изготвена единствено от преводаческата служба на ЕК. До момента преводът не е готов.

 

Министър-председателят Бойко Борисов и председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен обсъдиха възможността България да осигури наличност на защитни средства за други държави членки на ЕС след като задоволи нуждите на българския пазар. Междувременно България е в разговори с трети държави предвид липсата на достатъчна наличност в рамките на целия Европейски съюз за допълнително осигуряване на маски, защитни облекла и респиратори.

Четете ли, хора?

Това не е някаква партенка, а официално становище на МС!

Не сме получили помощта, защото нямало кой да преведе писмото на български!

Какъв е тоя Министерски съвет, какво е това правителство, което получава официален документ преди две седмици и още търси някой да му го преведе?

Там преводачи няма ли сред толкова много чиновници? Или безхаберието е пълно?

А сега, вместо да получим помощи, сме се договорили да шием предпазни средства за другите страни в Евросъюза!

По нашите аптеки няма нито една маска, но ще шием за другите.

Как да не цитираш Вапцаров в момента?

„Живот без маска и без грим/ озъбено, свирепо куче!/“

И без преводачи…

Станислава СЛАВОВА, Istinata.net   

loading...

Tagged

3 thoughts on “Поредно безумие! Вижте невероятната причина, поради която сме отказали пратката с маски и защитни облекла от ЕС!

  1. Нали Борисов си назначи за евродепутат антикомуниста и русофоба Ал. Йорданов, той да свърши нещо в Брюксел , а не да харчи нашите пари и дебеле,

  2. Ами трябваше да бъде на ЕЗИКА НА БАНКЯ и всичко,щеше да е ОК!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *