Порожанов подава оставка? Наистина ли?

България отблизо

Оставките на трима министри висят в политическото пространство, но най-„грешният“ от тях продължава да си стои на работното място.

Порожанов е стълб на правителството, който даже не се поклаща.

След като изби сума ти овце и кози под предлог, че са заразени с чума, сега се метна на прасетата.

Той призова стопаните на прасета в село Бозвелийско „да ги усвоят по най-бързия начин“. С две думи да ги заколят. Ама големи, малки, угоени, неугоени, всичко под ножа.

По-късно стана ясно, че не е имало никаква чума по овцете и козите, а пробите на прасетата са отрицателни, но това изобщо не изпълни с угризения или поне притеснения министъра. Аз оставка няма да дам. Тя ми стои в джоба, но може да ми я поиска само Бойко Борисов. Стопаните нямат право, каза нагло Порожанов.

А след това едни фирми се метнаха да строят ограда с Румъния, смешна ограда, която не може да спре нито едно прасе и отново се заговори за злоупотреби. Информацията за тях веднага се зарови дълбоко и се появи само в няколко опозиционни медии.

А хората масово се питат – защо главният евтаназиращ добитъка на Републиката не е в списъка с оставките?

Много просто. Той няма политически чадър, а още по-голям.

Зад него стои големият бизнес и големите далавери. На хората, които внасят в България старо, полуразвалено месо, евтини колбаси и месни продукти. На огромни фирми, маскирани като производители, но превърнали се в търговци. Ултрабогати типове, които лепят еикет „български суджук“ върху продукт, направен от смляно месо от белгийския военен резерв, с примеси от стара италианска сланина и застояла соя. Които продават български пилета, излюпени и угоени в Полша, Румъния, Унгария, бутчета, които изхвърлят в Германия и върху всичко това се слага родна марка.

Само си представете за колко милиарда е далаверата!

И колко получава Порожанов да мълчи и да отказва от поминъка им родните производители!

Оставка ли?

Не, няма да има.

Защото тя дори от Борисов не зависи.

Автор Станислава Славова, istinata.net

 

Tagged

1 thought on “Порожанов подава оставка? Наистина ли?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *