ПРИЗРАКЪТ на ГЛОБАЛНАТА война ПАНИКЬОСА Запада! Съюзниците скачат от ПОТЪВАЩИЯ Титаник! Вижте ЗАЩО!

Свят

Ако трябва да вярваме на британската преса, защото след аферата „Скрипал“, на света му остават все по-малко основания да й вярва…

Та, ако трябва да вярваме на медиите от Острова, то оня ден Тереза Мей, в телефонен разговор с Доналд Тръмп е заявила, по ирония на съдбата, че на Британия й трябват повече доказателства, дали предполагаемата химическа атака наистина е осъществена от режима на Асад, преди Лондон да  се присъедини към военния удар на САЩ по Сирия, отбелязва уважаваният вестник „Таймс“, цитиран от телевизия „Царград“. „Таймс“ специално акцентира на това, че Мей тогава не се била съгласила Англия да вземе участие в тази „операция“.

Припомняме, че преди два дни самият Тръмп „покани“ Великобритания да участва заедно със САЩ в наказателната акция срещу „режима“ на Асад в Сирия.

Но, по всичко личи, че Лондон пръв е усетил, че се е качил на влак, който с главоломна скорост се носи към бездната на ужасяваща пропаст. И сега се опитва, в последния момент, някак да скочи от влака. Защото страхът и паниката от включването в реална война с Русия, започва да прониква все по-дълбоко в съзнанието на довчерашните английски „смелчаци“.

Понеже едно е да обвиняваш Москва, че уж била използвала отровно вещество срещу бивш агент, и артистично да изразяваш възмущението си от подобна постъпка, а съвсем друго е да се опитваш да замеряш с ракети огромния руски Мечок, който отдавна е взел страха на западните рицари на плаща и кинжала.

Има и още една причина Великобритания да бяга от своите американски братовчеди. Цял свят знае, че ако американците винаги се опитват да извадят кестените от огъня с чужди ръце, то техните английски „роднини“ не падат по-долу. И в момента се води едно надхитряне между двамата „умници“ като всеки иска да извлече повече дивиденти за себе си, но да свърши много по-малко работа.

Следващата причина Лондон да се отнася скептично към широко прокламираните „удари“ на Тръмп срещу Русия, се крие в един простичък факт. Въпреки твърдата и на моменти бясна риторика на Белия дом, че ще поставят Руската федерация на мястото й, и че времето на „меката“политика вече е свършило, американските военни, зад гърба на своите английски „съюзници“, са се изхитрили да подържат връзка с руснаците по специалния канал за предотвратяване на инциденти.

По думите на официалния представител на американския Център за управление на войските генерал Деймиън Пикар, руските и американски военни контактуват всеки ден, без да обръщат внимание на изострената до крайност политическа обстановка между САЩ и Русия.

Макар че такова поведение на щатските военни е разбираемо, понеже каквото и да си фантазират техните политици, при евентуален конфликт ще се наложи да умират обикновените американци по кораби, подводници и авиобази…Все пак, тази „двойна игра“ изобщо не се харесва на Лондон.

Именно по тази причина Тереза Мей забави отговора на въпроса на Тръмп дали Великобритания ще се включи с военни сили в неговата сирийска авантюра. Тя свиква заседания на правителството, контактува с парламента и върши все неща, които не е длъжна да прави. Защото според британската конституция, Мей не е длъжна да се консултира с парламента при вземане на решение за военна намеса, в която и да е точка на света.

Да не говорим, че дори бившия президент Джими Картър призова Доналд Тръмп да се откаже от военни действия и нанасяне на каквито и да било удари, най-вече ядрени. Защото това със сигурност ще предизвика ужасите на Трета световна война. Както и унищожението на самото човечество.

Затова можем с основание да предположим, че както и през април 2017 г., когато САЩ удариха сирийската авиобаза „Шайрат“, така и сега, за да избегнат по-сериозен конфликт с Русия,  американските военни ще използват стари ракети. Въпреки бясната риторика на своите политици. И ракетите ще са от такъв порядък, че докато те още летят към набелязаните цели, руските зенитно-ракетни комплекси вече ще са унищожили корабите, от които тези ракети са изстреляни.

Разбира се, руснаците няма да започнат да унищожават американските кораби. И ще оставят малко щатски ракети да долетят все пак до целта. А след това ще мислят как да отговорят на атаката в зависимост от ситуацията. Но ясно е, че американските военни не са никак ентусиазирани от възможността да се сблъскат в сериозна конфронтация с руските Въздушно-космически сили. Защото това им се вижда много опасна и смъртоносна игра.

С други думи американците молят руските военни да им помогнат да съхранят своето лице. Дали ще стане така предстои да видим. Но е ясно, че щатските военни и този път не искат да умират, за да осъществят налудничавите амбиции на своите политици, които се представят за „ястреби“, но само на думи.

В такъв ред на мисли, ако Лондон се включи в авантюрата на Тръмп, то очевидно няма да е с големи сили или с големи очаквания от евентуалния конфликт. Защото, извън всичко, англичаните не забравят, че те са само остров, който може да бъде потопен за броени часове.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *