Мария Захарова шамароса здраво Борисов и Гешев! Ето какво им каза! Ще се смаете!

Свят

Няколко дни след като Борисов и Гешев заформиха некадърния си „холивудски“ екшън, наречен „залавяне на руски шпиони от доблестните власти на България“, и след като Борисов предрече, че пак щяло да има гонене на руски дипломати, официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова шамароса двамата „герои“.

 

Наша Маша, както си я знаят хората в България, заяви, че Русия не е шпионирала и няма намерение да шпионира България. Не само защото Русия знае, че България е приятелска страна, но и защото едва ли е останало нещо годно за шпиониране, след като Западът разби българската икономика и силовите структури. И попита гербаджийските власти дали някога са залавяли други шпиони освен руски. Мария Захарова добави, че Москва повече няма да гледа философски на техните смешновати скечове, защото те взеха да се повтарят прекалено често, дори за неизчерпаемото търпение на Русия.

Тя припомни, че българските власти прожектират на публиката такъв екшън, за пети път през последната година и половина. И го правят отново, без да предоставят никакви доказателства за наличието на някакви уж шпиони. По думите й, тези посредствени екшъни са съпътствани от шумна, но абсолютно невярна кампания на прокуратурата в България, която се опитва да оправдае полицейското преследване на български граждани, част от които в пенсионна възраст, които уж работели за Русия.

Така, в съответствие с добре известния сценарий, отново бе подготвена почвата за изгонването на наши дипломати, казва още Захарова. Но всичко това е в абсолютно противоречие, не само с нормите на международното право, но и с историческите, и чисто човешките аспекти на руско-българските отношения.

Официалният представител на руското МВнР подчертава, че поредните изблици на антируска „шпиономания“ от официалните власти в България, рецидивират опасно. И то в навечерието на парламентарните избори на 4 април, очевидно опитвайки се да убедят българското общество, че Русия е опасна, че тя е враг на България, както и да направят няколко нескопосани реверанса на Запад, с тайната надежда да изпросят някоя невалидна индулгенция за политическо оцеляване на властта.

Всичко това е още по-перфидно, подчертава Мария Захарова, защото се случва и на фона на поредния изблика на русофобия в западните страни, и преди всичко в Съединените щати.

„Затова, отново призоваваме официална София да прекрати участието си в „лова на руски вещици“, нанасяйки вреда най-вече на националните интереси на самата България. Крайно време е да се върнем към добронамерен и приятелски двустранен дневен ред, който е много по-естествен за руско-българските отношения, отколкото тази нелогична конфронтация“, обобщава Мария Захарова.

Автор Иво Македонски, istinata.net    

Tagged

1 thought on “Мария Захарова шамароса здраво Борисов и Гешев! Ето какво им каза! Ще се смаете!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *