Прокуратурата чака Корнелия Нинова за разпит

България отблизо
Лидерът на БСП Корнелия Нинова и нейните съпартийци Борислав Гуцанов и Гергана Алексова – Величкова трябва да се явят от 14 часа днес в сградата на Софийската районна прокуратура при прокурор Георги Иванов във връзка с постъпилата жалба.

Повод за всичко това е призовка, която тя получила след жалба на изключения от БСП и възстановен от съда Кирил Добрев. „Искат да дам на прокуратурата запис и стенограма от заседание на НС на БСП на 28 август. Да връча призовки аз на други членове на Националния съвет – секретаря и зам.-председателя на контролната комисия“, обяви Нинова преди седмица. Според нея първо ГЕРБ, после служебният кабинет, а сега и прокуратурата се мъчели да унищожат партията. „Първо, няма да предоставя и един лист от партийни събрания на прокуратурата, нека се снабдят с лична заповед за претърсване! Второ, няма да се явим на разпит! Представители на Министерството на правосъдието да дойдат и да ме отведат принудително! Докато съм председател на БСП, партията няма да влезе в техните схеми! Докато не реформират дълбоко правосъдната система на България няма да се излезе от омагьосания кръг!“, категорична е Нинова.

След обвиненията на лидера на БСП, от държавното обвинение отговориха, че са недопустими политически изказвания, с манипулативни твърдения и които представят прокуратурата по начин, който не отговаря на обективната действителност.

 

„Изказването на Корнелия Нинова е политическо и недопустимо, и цели отклоняване вниманието на българските граждани от техните актуални проблеми, така няма да намалее престъпността, която се увеличава и всички ние страдаме от нея“, каза прокурор Георги Иванов от СРП.

Самият Кирил Добрев, чиято жалба стана повод за привикването на Нинова, коментира, че „това е една стандартна процедура, за хора, които не изпълняват окончателни съдебни решения“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *