Професор Овчаров изригна: Заради опозицията никой не иска да става министър! Има глад на кадри! Хората са изплашени от оставките! Стига!

България отблизо

Стига с тези оставки! Вече ще има глад за министри, защото никой няма да иска да се хваща с това нещо. Отива в министерството, жертва се за благото на държавата и накрая – оставка!

Така археологът и съветник на Министерството на културата проф. Николай Овчаров защити министъра на културата Боил Банов в скандала „Ало, Банов съм“.

 

Той припомни, че по времето, за което става дума в изнесените от БСП данни, цялата работа по Ларгото легнала на крехките плещи на Боил Банов заради заболяването на тогавашния министър на културата Вежди Рашидов и на другия зам.-министър по това време Бони Петрунова.

Той беше сам! Сам на барикадата! И да е сбъркал нещо, трябва ли да бъде разпъван на кръст?

 

Сега говорим за 700 000 лева, но ако до 15 декември 2015 година, не беше ремонтирано Ларгото, държавата трябваше да връща 15 млн. лева, защото това беше европейски проект и трябваше да стане навреме, каза  Овчаров пред Нова телевизия.

 

Проф. Николай Овчаров нямал никаква информация, че министър Боил Банов е бил изнудван четири години.

„Дни наред слушахме люти закани да се извадят невероятни неща и накрая посегнаха на Банов. Министърът на културата се оказа най-големият престъпник. Най-малко съм очаквал срещу него да се извади нещо. Той е чувствителен и деликатен човек“, заяви професорът.

„Аз много добре знам как се печели европейски проект. Например с Перперикон. Много трудно се печели такова нещо“, поясни той.

Как се печелят европейски проекти е едно.

Обаче как се изпълняват, е съвсем друго, смятаме ние, наблюдавайки как пари потъват в плочки, асфалт, мантинели и къде ли не.

А че има глад за министри е констатация, която ни изненадва.

Всеки се натиска за министър. Дори да му поискат оставката, го назначават на хубава и добре платена служба.

Не глад, а навалица има за постовете.

Освен това вече започва денонощно наблюдение на бензиностанциите.

А както знаем, част от кадрите Борисов там ги намира.

Така че – спокойно!

Няма глад за министри, а за честни хора.

А това вече е проблем.

Станислава Славова, Istinata.net

Tagged

3 thoughts on “Професор Овчаров изригна: Заради опозицията никой не иска да става министър! Има глад на кадри! Хората са изплашени от оставките! Стига!

  1. така си е ,глад за честни и отговорни хора има ,и ще продължава а има защото вече 30 години са ни учили от НС че краденето е благородна дейност !!!!

  2. Много крадат бе професоре,много и това им изяжда главите ,а не опозицията .Тя и опозицията ако е истинска досега да е вдигнала народа и да ги пропъдила, ама гледат тихо ,кротко, с мека баданарка,та затова кучето си лае керванът си върви,пък и като гледам те от един стол на друг се местят от мек на по-удобен,не са се наредили на борсата…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *