събота, април 20, 2024
Начало > България отблизо > Проф. Витанов: Войната върви в определената от Русия посока! А в България ще хвърчат лидерски глави

Проф. Витанов: Войната върви в определената от Русия посока! А в България ще хвърчат лидерски глави

България отблизо

„Днес по изключение ще напиша няколко кратки бележки, тъй като имам работа със срокове и няма да мога да пиша до 24 май. Та следващите бележки ще са в средата на следващата седмица“ – това написа математикът професор Николай Витанов в личния си фейсбук профил.

 

„Българската политика ви е пред очите. Лекарството за кризата и нестабилността вече ви го написах.

Кризата почна защото се навъдиха много даймио-господари. Кризата ще свърши, когато се отвъдят. Трябва да остане един. Следователно ни чака хвърчене на глави и изчезване на кланове.

На кагемушата и редят правителство. Експертно, както съм ви писал отдавна.

След издънката, която доведе до неразбирателтво с даймио-господарката Нинова, правителството виси на косъм. За да събере гласовете трябва да има или предателство – преливане на гласове или предателство – намаляване на прага чрез неявяване в зала.

Предателството е решавало доста неща в световната история. Може да реши нещата и тук. Гледаме.

Разбира се, кагемушата трябва да внимава. Още една издънка ще е фатална, след като предишната издънка докара колата на ръба на скалата. Най-добре кагемушата съвсем да мълчи, както беше инструкцията във филма, че като отвори тая уста и погледнеш – колата паднала в пропастта.

Това, което на мен ми е интересно е – ще има ли хаджилък до Шадравана и ще има ли шкембеплющене по паветата през това лято. Вероятността никак не е малка, общински избори идат.

Но стига за това. Каквото има да става – хвърчене на глави на даймио-господари – ще става.

Сега за войната.

Войната си върви според предвижданията и според определената от Русия посока. Украинските опити да спрат напредването на „Вагнер“ не дават резултат. Бахмут пада.

Но както ви писах, по линията Константиновка – Краматорск има 20 украински бригади. Там ще има жестоки сражения в следващите 2 месеца.

Днес е 10-тият ден от началото на юруша. Досега украинците трябваше да за заели 108 квадратни километра площ, а днес тя да стане 120 квадратни километра. Реално заетата площ е далеч под това.

Юрушът запецва. Чакаме големия удар на малка площ. Чакаме да видим в действие западните танкове.

И докато чакаме, наглеждаме си юрдечетата.

Юрдеците крякат до несвяст. Не съм казвал данни за руските загуби. Смотана работа.

Колко пъти ви написах, че на безвъзвратна загуба от 1 руски войник се пада безвъзвратна загуба от 3 украински войника. Вследствие на артилерийското и въздушно превъзходство на руснаците и вследствие на това, че те не си използват войската като пушечно месо, както правят украинците.

Но-о-о: юрдек не читател, юрдек – крякател. Юрдечета мои – калта в локвата не се разбълбуква качествено-о-о-о. Затова – човки в калта и почвайте да бълбукате срещу Витанов. Така работите за мен и осмисляте жалкия си животец.

Ами това е. А-да-а-а. Иде 24 май – светъл празник. Ще гледаме пак нагогошинени политици с кухи речи, как ги е еня за наука и просвета. Не ги е еня. И докато ви заливат с кухите приказки, вие си казвайте:

Патриот е, душа дава, за наука, за свобода…..

и тъй нататък.

Ама ти що така бе, Витанов – ще попита някой. Изолирам се, бе, изолирам се.

Целият народ вижда, че нямам нищо общо с политическата и социална мръсотия в обществото. То затова е и всичкия юрдеклък – юрдеците поглъщат тонове кал с надежда да могат да пръснат и половин грам върху Витанов.

Не става юрдечета, не става-а-а. Аматьори.

Желая здраве и успехи и нека войната и вирусите да стоят далеч от вас“, написа проф. Витанов в личния си фейсбук профил.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *