Проф. Витанов за протестите: Като няма папо, много бързо стигаме до Маркс

България отблизо

Математикът проф. Николай Витанов даде кратка информация за ситуацията у нас. Ето какво написа анализаторът в личния си профил във Фейсбук: 

Кратка информация за войните и политиката за 18 януари 2024 г.

 

Днес, доста накратко, че трябва да е боря с неудобствата, предизвикани от транспортните протести в София.

И тъй, по същество си имаме стачкуване на автобусните шофьори. Да разгледам това от гледна точка на теорията за когниктивната война и да видите, как бързо ще стигнем до Маркс.

И така – стачка. Следователно когниктивната война срещу шофьорите не дава резултат. Защо? На тактическо ниво – не успяха да ги забаламосат с фалшиви новини, че са добре и не им трябва повишение на заплатата.

На оперативно ниво – няма е възприемчивостта към официалната информационно машина. На стратегическо ниво – мирогледът им не е променен достатъчно – нямат навика да слушкат и да не протестират.

Извод – когниктивната война срещу тях се води некадърно и като така е безуспешна.

А защо се води некадърно. Единствената противоотрова срещу душевното страдание е физическата болка – казва Маркс.

В случая със шофьорите имаме физическа болка – заплатите им са ниски – изтощение от работата, а насреща – недостатъчна компенсация. Това им действа като противоотрова срещу душевни страдания, причинени от насилието срещу психиката им, причинено на тактическо, оперативно и стратегическо ниво от когниктивната война.

Съзнанието им се изменя, ама в друга посока, не в тая, в която искат некадърните практикуващи когниктивната война. Битието определя съзнанието (Маркс, ден 27) и съзнанието на тези хора се настройва за протести, а не за слушкане.

Няма папо, а това вече е лошо за управляващите. Не се чудите, знаете, че никога не съм имал високо мнение за тях.

Хайде стига толкова, че да се хвърлям в битието, което днес ми е нагласило загуба на време, заради недвижещи се автобуси.

Я да видим накрая, какво става с прогнозите за корона вируса.

Прогноза – няма да има препълване на болниците. Валидност – вече 541 дни.

17 месеца са 518 дни. Над 17 месеца валидност тук значи. Не е зле. Никак не е зле. 18 месеца са 549 дни. Броячът върти.

Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 644 дни. 21 месеца са 640 дни. 22 месеца са 671 дни. 21 месеца валидна прогноза. Броячите си въртят.

Като дойдат следващите епидемии, тогава ще извадите числата от тези рекорди и ще сравнявате. И тъй ще разберете кой колко струва. Много искам да видя, как насред вълни и зарази, някой ще ви направи прогноза, която ще е валидна 644 дни. Но вероятно няма да съм жив, за да го видя това.

Знаете какво трябва да правите. Вършите си работата спокойно и спазвате елементарните предпазни мерки. Знаете, че здравната система се справя добре докъм 500 регистрирани случая на ден.

Индикатор за проблеми са 7 последователни дни с над 500 случая. Такова нещо не се очаква до края на януари, така , че спокойно. Просто се пазете, доколкото е възможно.

Питате какво ще става след средата на месеца. Няма страшно, просто прогнозата е за две седмици напред. Програмите, които правят по-дългосрочните прогнози са спрени.

Все пак, не се занимавам официално с това, имам си и друга работа. Гледайте броячите. Не са спрели да въртят нали.

Ако се появи такава опасност, ще бъдете информирани навреме. Прогнозата до края на януари е – няма да има опасност, няма да има 7 последователни дни с над 500 регистрирани случая на ден. Спокойно си вършете работата и спазвайте елементарните предпазни мерки.

Хайде, здраве и успехи желая и нека вирусите и войната когниктива стоят далеч от вас“.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *