Проф. Витанов: Украинските сили няма да контраатакуват, защото ще загинат прави!

Свят

Анализът на проф. Николай Витанов за военните действия в Украйна стигна до доста интересни изводи. Ето какви са те:

Сега за войната.
И тука се активизираха крякалниците. Да ви дам прост съвет – не четете това, няма да се ядосвате. Четете други анализи, аналитици с лопата да ги ринеш. Чете и кряка, че нищо не ставало. Ами тя войната не е американски филм. Тя си се стабилизира в текущия сценарий и си върви по принципа на Хакен. Бавно. Така и ще върви. Свиквайте.
Гледаме котела и котлетата. Големият котел го няма, защо го няма знаете отдавна – руската групировка няма численост да обкръжи големия караматорски отбранителен район на украинската армия. Ами няма я числеността, как да ги обкръжи. Като не може голям котел, тактиката е – малки котлета.
Кандидат за котле номер 1 – Северодонецк и Лисичанск.
2. Обстановката покрай Краматорск. Руското настъпление там не е спряно. Но върви бавно. Което е и очаквано.
Писах ви, че украинската армия може да опита откъм Харков да спре руското настъпление. Чува се за контраофанзива. Нещо по-голямо превзето? Няма. Барем едно градче 10 000 да покажат украинците, че са превзели.
Да видим какво ще излезе от тая работа.
Знаете мнението ми по въпроса – струпването на украински войски и техника на голо поле ще доведе до рязък скок на украинските загуби. На голо поле не можеш да туриш оръдието да детската градина.
3. Техническото пречупване. Гледаме теста – ако украинската армия не е технически пречупена, ще организира голямо контранастъпление. Ако е – ще седи по бункерите и ще се отбранява. Ето ви го теста, гледайте и си правете изводите сами.
Тази прокламирана контраофанзива голямо контранастъпление ли е? Превзет барем 10 000 град? Няма.
Значи засега не е голямо контранастъпление.
4. Психическото пречупване
Няма изменения на фронта на психиката. Тука нещата във воюващите страни са стабилни. Сценарият е стабилен – двата воюващи народа са добре хванати в клещите на пропагандата. Тия сценарии са доста стабилни. писах ви, че още не сте виждали народ да умира прав, заслепен от пропаганда. Може и да видите. Но като мине заслепението и народът прогледне, ще стане страшно.
У нас нещата са ясни. Реве ми се насреща, че съм писал че проукраинската пропаганда е нескопосана. Е, вчера ви се показа как се прави антиукраинска пропаганда – клипчето с онази пременена и нагласена девойка, за която българите били цигани. Ей това клипче удави всичките усилия за проукраинска пропаганда. След него народа и с топ не можеш го помръдна да съчувства. Но знаете – за главата съм се хванал от аматьорщината в пропагандата, особено от аматьорщината в проукраинската пропаганда в България.
Юрдеците ще изкихат ли нещо по въпроса? А, да, грозен съм. Рецензия откъм Ганковото кафене? А, да – нищо не разбирам.
5. Нека сега да погледнем към тази война от гледната точка на един по-сериозен тактически анализ.
Тази война е и война на тактическа информация. Украинците имат късмет, че за тях работи американското разузнаване и им дава точна информация как се движат руските сили. На руснаците такова нещо не им трябва, те си имат собствени информационни канали. Тъй, че тайно струпване на сили е невъзможно да се направи. Елементът на изненада силно намалява. Затова и войната се затяга. Мястото на нападението не може да се пази в тайна. Сега от това страдат руснаците.
Украинците ще имат да страдат още повече. Всеки опит за концентрация и контраатака ще бъде посрещан от далекобойна руска артилерия. Оттук и прогнозата ми – украинските загуби в жива сила ще растат бързо.
Писах ви, че войната е странна. Защото, за да изпадне противника ти в беда, трябва по принцип да нападнеш малобройна войска с многобройна. Тука е обратното – по – малобройната руска армия напада по-многобройната украинска.
Накрая – проблемът с концентрацията. Ако се нагърбиш с много задачи, нищо няма да ти се получава бързо. Това е проблемът на руснаците – с ограничена по численост групировка опитват да постигнат множество цели. Няма как да стане още повече бързо. Концентрация трябва. В този смисъл концентрацията върху Донбас бе правилно решение. И това за малките котлета е тактически правилно, но от немай къде – няма сили за затваряне на големия котел.
Слагаме западните оръжейни доставки и виждаме , че сценарият за дългата война е стабилен. Писах ви – така Украйна ще бъде разорена от дългове, а Русия ще потъне в мизерия. Вероятно и това е целта на цялата работа.
Добре, стига за днес. Вървим напред и помним Бисмарк за войната и лъжата. И ето днешната сентенция от него, за да се поразмислим:
– Могъществото на Русия може да бъде подкопано само чрез отделянето на Украйна от нея. Но не е достатъчно само да се отдели, трябва и да се противопоставят. За целта трябва да се намерят и откърмят предатели сред елита и да се измени самосъзнанието на една част от този велик народ до такава степен, че тя да ненавижда всичко руско, да ненавижда своя род, без да осъзнава това. Всичко останало е въпрос на време.
Ето ви го планът, казан от човек, който си е разбирал от работата. Основна точка в плана – намиране и откърмване на предатели от собствения елит. Елитът обаче не е еднороден. Въпросът е – в коя част на елита да търсим предателите. Има много ясни указания по този въпрос, но не са от Бисмарк.
Добре, спирам дотук за днес.
И тъй, предстои да видим какво ще има да става.
Желая здраве и успехи и нека вирусът да ви заобикаля. И войната да ви заобикаля
loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.