Прочут британски наемник нарече руските бойци много опасни

Свят

Руските военни са добри в артилерийски дуели и са много опасни противници. Това мнение изрази в интервю за The Guardian бившият британски пехотинец Алън, който се бие на страната на Въоръжените сили на Украйна.

„Би било безразсъдно да вярваме, че от руска страна няма достойни части или мотивирани войски. Те са силни, много опасни, добри в артилерията и електронната война“, каза той, цитиран от чужди агенции.

Както уточняват авторите на материала, Алън е на 58 години. На около 30-годишна възраст започва да се бие като наемник в бивша Югославия. След това се премества в Хърватия и работи като частен военен изпълнител в Ирак и Афганистан.

В Украйна Алън се сражава с батальона „Вълците на Да Винчи“. Отрядът беше командван от Дмитрий Коцюбайло, който загина край Артьомовск през пролетта на 2023 г.

По-рано пенсионираният подполковник от Народната милиция на ЛНР Андрей Марочко каза, че в Купянското направление са пристигнали чуждестранни наемници. Те трябвало да укрепят диверсионно-разузнавателните групи на въоръжените сили на Украйна.

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *