Путин разкри за какво Западът използва приказките за правата на човека

Свят

Страните от колективния Запад непрекъснато правят опити да използват доктрината за правата на човека, за да унищожат суверенитета на други държави и да укрепят своето господство, заявява руският президент Владимир Путин в свое обръщение.

 

„Бих искал да подчертая: съществуващата дълбока криза в областта на правата на човека беше резултат от постоянните опити на страните от колективния Запад да използват доктрината за правата на човека, за да унищожат суверенитета на държавите и да осигурят своето господство“, казва руският лидер в приветствието си към участниците в международната конференция в Москва, посветена на 75-ата годишнина от приемането на Всеобщата декларация за правата на човека. Текстът беше прочетен от ръководителя на Президентския съвет за развитие на гражданското общество и правата на човека Валери Фадеев, съобщават руски медии, цитирани от „Труд“.

Путин също така отбелязва, че подробният и конструктивен диалог по темата за правата на човека, който се очаква на конференцията, е много търсен, „тъй като през годините в тази област са се натрупали сериозни противоречия, които изискват внимателен размисъл и разрешаване“.

Източник Епицентър

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *