Нинова мощно изригна: Такъв абсурд и безумие не съм виждала никога!

България отблизо

Това, което става между Кирил Петков и министъра на вътрешните работи е нечувано и невиждано Партията, която държи мандата, иска оставка на министър от това правителство и той казва не, защото другата част от сглобката стои зад него. Това е дъното в политиката във всякакво отношение.

Това заяви лидерът на БСП на извънреден брифинг.

 

„Това е още едно доказателство за думите ни от началото на този кабинет. Тези хора се събраха единствено за разпределянето на порции на власт и на пари. Караха се чии фирми да вземе парите от ПВУ, караха се за Лукойл, за бюджета, на кои фирми да се дадат парите от него.

Днеска се скараха кой да овладява и да ползва МВР за партийни цели и натиск на опоненти. Виждате поредица от доказателства, които потвърждават думите ни“, каза още Нинова

 

 

По думите ѝ утре има прекрасна възможност да се сложи край на тази мъка, на катастрофата за държавата. „Гласувайте на вота на недоверие и тази сглобка да си ходи. Страната да се нормализира и да гледаме с перспектива напред“, поясни тя.

Лидерката на БСП категорично осъди всичките вандалски действия, хората направили това, трябва да понесат отговорност.

„Осъждаме онези действия на полицията, с които биха журналисти и мирни граждани, които си вечеряха спокойно и останаха с избити зъби“, добави Нинова.

Тя бе категорична, че министърът на МВР трябва да си подаде оставката. Освен политическа, трябва да се носи и морална отговорност, добави Нинова.

„Ще подкрепим с гласовете си създаването на анкетна комисия, за установяване на фактите по този случай. През 2020 г,  когато имаше подобни случаи, до колоните на МС, парламентът прие анкетна комисия. Работата ѝ приключи с доклад. Специално се обръщам към ГЕРБ.

Тогава гласувахте „за“  такава комисия. Какво е различното сега, криете ли нещо?

Ние от БСП сме последователни и принципни в тези отношения. Не ни интересува, кой е управляват тогава и сега. Искаме истината и фактите. Искаме да не се посяха на мирни хора, да бъдат пребивани, да се замита под килима“, заяви категорично Нинова.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *