Радев лошо посече ПП и БСП. Вижте какво направи след консултациите

България отблизо

Президентът Румен Радев сложи край на консултациите с политическите сили преди връчване на първия мандат за съставяне на правителство в рамките на това народно събрание. Това обяви той в края на срещата с партия Възраждане.

Цикълът на консултации завърши, предстои връчване на мандат на първата политическа сила“.

 

Това означава, че държавният глава няма да проведе консултации с партиите на „Продължаваме промяната“ и БСП. 

Припомняме, че по-рано стана ясно, че ПП решиха на свой национален съвет да започнат преговори за ново правителство

.От страна на партията бяха са лидерът Костадин Костадинов, Цончо Ганев, Николай Дренков и Петър Петров.

„Най-важната криза, на която се дължи и политическата криза е кризата на доверието. Много е важно управлението на една съвременна държава да може да се базира както на нови идеи, така и на политически опит. Изисква се всяка политическа сила да изявява своите виждания, но и да може да прави компромиси. Това заяви президентът Румен Радев.

Той допълни: Вашата партия е характерна с ясните позиции. Важно е да знаем вашето виждане, вашия подход, дали е възможно това НС да сформира ново правителство. Виждате ли възможност за ваше участие във всички процеси, какво мислите за предстоящо участие в коалиция, защото натам сочат всички тенденции.

Отговори му лидерът на Възраждане: „Искам да благодаря за това, че сте изключително бърз със действията си, както са по Конституция. Действате по начин, който показва, че сте загрижен. Нашето виждане е, че най-бързият начин са предсрочните избори. Колкото по-скоро, толкова по-добре.

Смятаме, че България няма повече време за губене, единственият начин за връщането поне на част от доверието на българските граждани към българския политически елит са нови избори. Този парламент е напълно изчерпан, не бихме могли да имаме никакви разговори с нито една политическа сила. Очертаха се не само червени линии, а каньони. Нагласите не са както преди 6-7 месеца, трябва да идем за пореден път на изпит за доверие. Тук е момента да заявя, че ако прецените да дадете третия мандат на „Възраждане“, веднага ще го върнем, трябва да има нови избори преди зимата“, каза Костадинов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *