Радев свиква консултативна среща за националната сигурност! Отряза Кирил Петков и Борисов

България отблизо

От 18.00 часа, в президентската институция ще се състои консултативна среща, на която ще бъдат обсъдени рисковете и заплахите пред националната сигурност в резултат на актуалните конфликти и мерки за тяхното минимизиране. Тема на срещата ще бъде и необходимостта от технологично обновяване на структурите от системата за защита на националната сигурност, предадоха от прессекретариата на държавния глава.

 

За участие в консултативната среща са поканени председателят на Народното събрание, министър-председателят, заместник министър-председателят, министърът на отбраната, началникът на отбраната, министърът на вътрешните работи, главният секретар на Министерство на вътрешните работи, председателят на Държавна агенция „Национална сигурност“, председателят на Държавна агенция „Разузнаване“ и директорът на Служба „Военно разузнаване“.

 

Прави впечатление, че на „Дондуков“ 2 не са поканени съпредседателят на ПП Кирил Петков и лидерите на останалите политически партии, представени в парламента. Това е логично, като се има предвид реакцията на държавния глава в края на май, когато излезе записът на Радостин Василев от срещата на ръководството на ПП.

 

Тогава Румен Радев заяви: „На КСНС се водят заседанията при закрити врата и се работи с класифицирана информация. От изтеклите записи става много ясно, че аз много трудно ще допусна някои хора да седнат на масата, където да се обсъжда класифицирана информация.“

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *