Разкритие 2.0: Ето защо Борисов иска да подава оставка! Ще се смаете!

България отблизо

За Борисов най-важен е изборът на главен прокурор. И този прокурор трябва да бъде Иван Гешев. Тогава премиерът ще подаде оставка.

Последната дата за номинация на кандидати за главен прокурор на Република България е 29 юли 2019 г., а Иван Гешев ще бъде единствената кандидатура за този изключително важен за бъдещето на Борисов пост.

Защо постът главен прокурор трябва да се заеме от доверено лице на Борисов, а не от честен човек, решен да разгроми корупцията в България, както иска президентът Радев?

Ами това е много просто. Защото Вождът иска да е сигурен, че когато подаде оставка, никой от прокуратурата няма да започне да рови и да разкрива аферите, в които той е замесен. А материал за разкриване има много. И това ще провали вече подготвения сценарий за оставка, нови избори и нов възход на Борисов и ГЕРБ. Този сценарий, по всяка вероятност, е съгласуван и с хората отвъд океана.

Защото след 29 август се очаква организиране на фалшиви протести, които да послужат като мотив за оставка на правителството. Филм, който вече гледахме през 2013 г. с номинацията на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Тогава тази номинация предизвика взрив от протести. Сега „взривът“ може да бъде предизвикан от избилането на Иван Гешев. Към мотивите за оставка на премиера ще бъде добавена и отслабената управляваща коалиция след излизането на Атака от формата на така наречените „Обединени патриоти“. Може би затова Сидеров напусна така внезапно „патриотите“, след като дълго време повтаряше, че каквото и да става в патриотичната коалиция, това не трябва да се отразява на управлението на страната. Не случайно и вицепремиерът Томислав Дончев вече публично заговори, че не се изключва провеждането на предсрочни парламентарни избори.

Това е едната причина, за инсценираното подаване на Борисовата оставка – да останат в тайна все още неразкритите афери на Вожда и ГЕРБ. А другата се крие в…плащането на американските самолети Ф-16.  Борисов ги плати сега и изцяло, но това ще повлияе много лошо на партията му за предстоящите местни избори. И има реална опасност ГЕРБ да се срути. Още повече, вече бяхме свидетели на такова срутване, което се случи на европейските избори. А предстоят и парламентарни избори. И ако ГЕРБ загуби още подкрепа на местните избори, така ще бъде предизвестено и окончателното му рухване на парламентарните избори. А това вече ще бъде краят на Борисов и ГЕРБ.

Затова Борисов иска да подаде оставка, преди да е довършено окончателното плащане на самолетите. И  да организира едновременно местни и парламентарни избори. Да дойде отново на власт с голямо мнозинство. Защото, на всичко отгоре, е лишил и опозицията от финансиране. И чак тогава, на спокойствие, да се разплаща със своите господари, без да се притеснява, че това може да го събори от власт.

Ето как „Бащицата“ иска отново да ни преметне, както през 2013 г. Но той упорито отказва  да разбере едно простичко обстоятелство. Че с разкриване на нови афери, или без тях, властта му вече е окончателно разклатена. Че народът не го иска. И че е нужен само един малък случаен тласък, за да се срути цялата герберска машина за лъжи, корупция и феодална власт.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *