Пълен обрат: Русофобите дават заден! Ето какво казаха за полета на Лавров над България

България отблизо

Решението София да отвори въздушното си пространство за Руски правителствен самолет беше обявено официално в понеделник вечер, като така страната ни даде разрешение руския външен министър Сергей Лавров да прелети до Северна Македония. Там той ще участва в заседание на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.

 

Според Димо Гяуров, бивш директор на Националната разузнавателна служба няма нищо скандално в това, че Лавров ще прелети над нашето пространство. По думите му това е официално изключение.

„Не се съмнявайте, че разрешението е дадено в пълна координация с ЕС и с македонското правителство. Няма нищо скандално в посещението на Лавров в Северна Македония, в реда на нещата е да допуснем полета”, каза Гяуров.

Полетът на Лавров над България, за който днес отявлени русофоби  казват, че е „в реда на нещата“, че няма скандал, и че едва ли не, всичко е наред, е симптом на сериозен обрат в техните думи и действия. Защото само преди година щеше да има правоверни евроатлантически крясъци, че агресорът Лавров иска да наруши българското въздушно пространство, но ние/русофобите/, такова оскверняване никога няма да му го позволим.

Е, защо сега позволяват това „оскверняване“ на нашето въздушно пространство? Ами много просто. Защото руската армия побеждава триумфално в Украйна. Защото светът в лицето на БРИКС+ е застанал твърдо на страната на Русия. Защото колективният Запад потъна в украинското блато. И най-вече защото взе да им мирише на руски „ватенки“, „ушанки“ и прочие техни „любими“ атрибути, които ще се настанят в България.

Тоест, започна да им мирише на Народен съд за пълното унищожение, на което подложиха страната и народа ни в последните над 30 години. А и събитията в Украйна им дадоха да разберат, че техният отвъдокеански Голям брат няма да си мръдне пръста да ги спасява. И затова сега се мъчат да получат макар и малка индулгенцийка преди да се случат тези кошмарни за тях неща.

Но нека бъдат сигурни, че няма да получат нищо друго освен справедливо възмездие.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *