Ревизоро разби русофобите: Когато Русия каже нещо го изпълнява, а Украйна – не!

България отблизо

Не съм оптимист за преговорите и не смятам, че мирът е близко. Защото, според мен, Путин не е от хората, който ще хвърля толкова много въоръжени усилия и така нататък, и ще си тръгне на втория месец от Украйна.

За съжаление, това е мое лично мнение, аз не виждам как в близките пет-шест месеца той ще напусне Украйна. Тези преговори по-скоро са някакви игри, с които се забавя целия този процес на реално договаряне.

По този начин в „Пресечна точка“ по Нова Тв бизнесменът Веселин Халачев коментира днешните преговори в Истанбул между Украйна и Русия, които дадоха индикации за примирие.

В отговор на това бившият екоминистър Емил Димитров Ревизоро избухна:

„През 2014 година този път веднъж е вървян без толкова големи военни действия на Русия, тогава са променили конституция и са приели руския език, тогава са подписали Минско споразумение и са дали автономия на тези две области. После се отменя това. И стигаме до ситуацията в момента. Къде са гаранциите, дори и да обещават и конституция да сменят, и руски език да върнат, и тези области да им се даде независимост? Защо и България да страда, къде са гаранциите и Зеленски да е сменен, и конституцията променена?

Писателката Цветелина Цветкова се възмути: „Чакайте, не разбрах, искате гаранции от Украйна?“

„Москва кажат ли няма да го нарушат, Украйна обеща руския език и Минското споразумение и не го изпълни. Сега, понеже са притиснати, казват че няма да имат бази, че няма да имат това… Но едва ли ще го изпълнят. Ще трябва някой от Запада да е гаранцията.“, каза бившият министър.

След тези думи останалите коментатори скочиха: „Искате да кажете, че Украйна е виновна за войната?“

„Не, но животът е такъв какъвто е! Ако има мир, искам да е траен. И да е гарантиран и от двете страни“, отговори Ревизоро.

Цветкова го захапа пак: „Казвате, че Русия, ако гарантира нещо, ще го изпълни, а Украйна не“

„Русия, ако гарантира, че ще излезе ще излезе, но това, което ще гарантира Украйна, ще го направи за втори път. А първият път не го спази.“, заяви Димитров.

„Дали е нарушавано Минското споразумение, дали е направена промяна в конституцията на Украйна и е приет втори език руски, може да се промени. Не се ли оказва, че 60 % от военните сили на Украйна са точно на границите с Донецк и Луганск, когато Путин влезе в Украйна.“, подчерта Димитров.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *