Ревизоро: Налагат ми натиск, но скоро ще станат част от пейзажа!

България отблизо

Налага ми се натиск заради обезвреждането на опасните отпадъци. Това каза министърът на околната среда и водите Емил Димитров в интервю за предаването „Неделята на Нова“ по Нова телевизия.

„Натискът е следния – отиваш и почваш да ревеш в търговско-промишлените палати. Казваш, имам голям проблем, министерството забавя да ми издаде документи. И те се считат за задължени да напишат писмо“, каза Димитров.

„Реалността е, че тази година ми дадоха на мен седем хиляди тона отпадъци аз да ги обезвреждам. Аз ли съм ги местил в България? Аз ли съм ги правил успешен бизнес? Аз ли съм се изявявал по телевизията като успешен бизнесмен. Накрая са моите отпадъци. От къде на къде отпадъци, които са генерирани тук в България трябва да се заравят на незнайни места . Ние да ги изваждаме със закъснения и да ми дават зор защо по-бързо не ги вземете тези отпадъци и защо по-бързо не разрешите бизнесът отново да продължи. За да продължи бизнесът трябва да съм сигурен, че старите отпадъци ще бъдат обезвредени и новите няма да бъдат отново закопани“, подчерта той.

„Отива от парламента и им казвам „Хора, не искам до вас нищо. Елате да се запознаете с реалността“. Или си част от проблема, или си част от решението, или си част от пейзажа. След един месец парламентът ще е пейзаж, а аз след два. В момента можем да решим проблема с водата за следващата година. Никой не дойде с изключение на Воля и Валери Симеонов. Всички хукнаха по студиа, защото не ги интересува какво се случва. Сами се направиха пейзаж“, обясни министърът.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *