Рогозин и Кадиров обясниха какво всъщност прави Пригожин с този метеж

Свят

Бившият ръководител на Роскосмос и ръководител на специалния отряд от военни съветници „Царски вълци“ Дмитрий Рогозин обвини основателя на ЧВК „Вагнер“ Евгений Пригожин в помощ на врага. Той публикува изявлението си в канала Telegram.

 

„Във време на война трябва да си набутате политическите амбиции в задника и да поддържате фронта с цялата си сила. Всички опити да го отслабите не са нищо друго освен подпомагане на врага“, пише той.

Рогозин подчерта: както и да обяснява действията си Пригожин, „това все пак е въоръжен бунт в тила на воюваща армия“.

Чеченският лидер Рамзан Кадиров обяви, че войските му са готови да помогнат на властите в Русия да се справят с бунта на военната компания „Вагнер“ – ако се наложи „и с най-груби методи“.

В изявлението си Кадиров повтори думите на президента Владимир Путин, че действията на вагнеровците и началника им Евгений Пригожин са „нож в гърба“ на руските войски в Украйна.

Кадиров прикани войниците от останалите подразделения на руските въоръжени сили да не се поддават на „провокации“ и да не подкрепят метежа.

По-рано в подкрепа на руския президент се обявиха лидерите на окупираните Луганска и Донецка област Леонид Пасечник и Денис Пушилин.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *