Румен Гечев: Готвим вот на недоверие след местните избори! Една от острите теми е войната в Украйна. Подкрепата е нож с две остриета

България отблизо

БСП ще подготви за вот на недоверие след местните избори. Темите са много, една от най-острите е за войната в Украйна. Министърът на отбраната Тодор Тагарев има агресивна роля, иска да се изкара по-голям привърженик на войната от най-десните сили в НАТО. Това каза Румен Гечев от БСП за „Офанзива с Любо Огнянов“.

 

„Работата на кабинета ще се отрази на местния вот, много е вероятно да има и предсрочни парламентарни избори, тъй като нещата не отиват на добре. Това не е кабинет на ПП, а класическа коалиция с определена роля на ГЕРБ. ПП са артистичната група, режисурата е на Борисов, сценаристите са ДПС“, коментира той.

 

И допълни, че Ваня Григорова има шанс да спечели кметските избори в София.

 

По думите му руската икономика стои добре въпреки санкциите, защото търговията на петрол е преминала към Азия. „САЩ увеличиха вноса на петролни продукти от Индия – близо 5 млн. барела месечно. Суровият петрол обаче го внася от Русия. Европа и САЩ внася петрол от Русия през Индия“, посочи Гечев. И допълни, че концесионният договор за „Росенец“ е бил нарушен.

 

Спорад него цените на горивата в България могат да нараснат още повече. „Какъв е смисълът от одържавяването на „Росенец“? Имаше митничари и гранични полицаи, както и представители на НАП. Няма да има разлика по отношение на контрола. Цената на бензина расте, тъй като когато се сключват фючърсни договори, „Нефтохим“ трябва да сключва дългосрочни контракти за доставки на петрол, по цени, очаквани в бъдещи периоди. Това са нормални процеси, цените на петрола ще продължат да растат, защото пътят на суровината се удължава през Близкия Изток към Европа и САЩ“, заяви Гечев.

 

Относно изказванията на Божков, депутатът от БСП попита откъде накъде той ще определя бъдещето на България. „Той тепърва трябва да отговаря и по други дела. Борисов, негови министри и други „юнаци“ да се притесняват от казаното от него, не е работа на БСП да се бърка. Политическото бъдеще на страната зависи от идващите избори“, подчерта той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *