Румен Овчаров: Добрата новина е, че Кирил Петков няма да ни „спасява“ повече!

България отблизо

Хубавата новина е, че тези хора, които седем месеца ни „спасяват“, няма да продължат да ни „спасяват“. Благодарение на „спасителните“ им мерки цените на газа до август практически ще се увеличат почти три пъти заради обявената днес новина от премиера в оставка Кирил Петков, че интерконекторът с Гърция вече има Акт 14, а до края на август трябва да има и Акт 15 и 16. Защото по интерконектора ще тече американски газ, който и много по-скъп от руския.

 

Това стана ясно от думите на бившият министър на енергетиката Румен Овчаров пред btv.

Затова колкото по-малко ни „спасяват“, толкова по-добре. Колкото по-бързо изчезнат тези хора, толкова по-добре, добави той.

България беше използвана като опитно зайче – и с газа, и с дипломатите. Целта беше да се види как ще реагира Русия, заяви Овчаров. Диверсификацията води до нестабилност и до по-високи цени, защото може да получаваме газ от другия край на света, посочи той.

По думите му цената на газа е задържана изкуствено през юни и през юли, затова през август ще има драстично увеличение.

Той предупреди, че ако битовите потребители не бъдат компенсирани, през зимата те ще бъдат изправени пред баснословни сметки. Същото важи и за болници, училища и всички учреждения, които се отопляват на газ, заяви бившият енергиен министър.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *