Румен Петков: Днес Борисов стигна дъното, показа, че е тотално изчерпан и си отива

България отблизо

Борисов практически обяви оттеглянето си. Това се посочва в позиция на лидера на АБВ Румен Петков, разпространена от пресцентъра на партията. „Късният Борисов все повече заприличва на късния Живков.

Широко известно е, че през ’85 година Политбюро и ЦК на БКП се занимаваха с проблемите на българския футбол.

Днес Борисов постъпи по-вулгарно от всякога. Извика босовете на три футболни клуба, с което или каза, че само те се занимават с корупция във футбола, или казва, че другите футболни клубове не съществуват и това са хората, с които се решава кой и как ще става шампион. В това му арогантно поведение се надминават и „най-смелите“ решения на ЦК на БКП, свързани с българския футбол. Остава да преименува някои отбори и да накаже някои треньори. Тогава поне футболните клубове бяха държавна собственост, днес – акционерни дружества.

И къде е мястото на българския министър-председател в отношенията с търговските вериги във футбола. Ако знаем, че има такъв тип интервенция върху съдиите, къде са правораздавателните и правоохранителните органи. И защо се демонстрира такъв цинизъм на гърба на най-популярния спорт, като се привикват шефа на Футболния съюз, ключови институции за правоохраната и правораздаването и босовете на три от клубовете. Това е обидно за тях, обидно е за футбола, но преди всичко, обидно за нас, хората, които обичаме спорта. Този цинизъм, тази вулгарност трябва да срещнат най-после сериозен отпор в българското общество“, пише Румен Петков. „Напред към 10 ноември! Във футбола, обществото и държавата!“, се посочва още в позицията на лидера на АБВ.

loading...

1 thought on “Румен Петков: Днес Борисов стигна дъното, показа, че е тотално изчерпан и си отива

  1. ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ.ДАЛИ БОРИСОВ Е КЪСНИЯ ЖИВКОВ Е ПРЕЦЕНКА НА ТЕЗИ КОИТО ЕЛИМИНИРАХА ЖИВКОВ ЗА ДА ПРИВАТИЗИРАТ. ДЪРЖАВАТА. АОС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *