Румяна Коларова: Президентът е слабата страна и няма да издържи във войната с премиера!

България отблизо

Между Първанов и Борисов имаше силно напрежение, но то не беше толкова лично. Сега напрежението между Бойко Борисов и Румен Радев е много лично или поне президентът го приема така.

Това заяви в телевизионно интервю бившият секретар на президента Росен Плевнелиев и политолог Румяна Коларова, която коментира неспиращите престрелки между президент и премиер.

„Първанов не беше от хората, които търсят всеки ден трибуна, за да изказват своето мнение. Той беше овладял много добре усещането каква точно е ролята на президентството и какви са прерогативите на президента.

За мен е грешка, че Радев се опитва да дава мнение и да атакува при всяка възможност. С всекидневните му изказвания и нападки институцията олеква. Президентът е слабата страна в тази война, защото той само говори и реално не може да свърши нищо. Борисов може нищо да не говори, а само да действа и показва свършеното, защото той е начело на изпълнителната власт.

В коментар на ИСТИНАТА ще припомним на Румяна Коларова, че президентът се ползва с такава подкрепа от народа, с каквато Борисов и изпълнителната власт, да не говорим за съдебната, никога няма да се сдобият. Тоест, правителството може да има институционалната власт, но колкото повече я използва срещу президента, толкова по-зле става за Борисов и ГЕРБ.

Защото в такива битки винаги последната дума има онзи, който се ползва с подкрепата на народа. А това е президентът Радев. Колкото и да не се иска това на правителството.

И единственото, което може да спаси поне малко Борисов е да спре войната с президента. И да насочи усилията си в онези области, които му показва президента. Като икономиката, здравеопазването, защитата на обедняващите, енергетиката и т.н.

В противен случай, колкото и много власт да има Борисов, ще загуби катастрофално. И тази загуба не е далеч.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *