Русия към САЩ: Крадецът вика дръжте крадеца! Отговорът на Москва е бърз и смазващ!

Свят

Ястребът Джон Болтън, който все още е съветник по национална сигурност на президента Доналд Тръмп, си позволи да обвини Русия в кражба на американски технологии при създаването на невероятните руски хиперзвукови ракети.

Русия краде американски технологии, свързани с хиперзвуковото оръжие, заяви Болтън в интервю за радиостанция „Гласът на Америка“, цитиран от РИА Новости.

Отговорът на Москва обаче, бе бърз, съкрушителен и окончателен. Първият заместник-председател на Комитета по отбрана към Държавната дума Александър Шерин, поиска от САЩ да представят на Русия и на Съвета за сигурност на ООН, тази хиперзвукова ракета, чиято технология, Русия уж се опитвала да открадне от американците.

Пред РИА Новости Александър Шерин заяви още, че подобни обвинения са неприемливи, но за САЩ отдавна няма такова нещо като етика в международните отношения. Според него,  самите Съединени щати се занимават с кражба на технологии много отдавна.
„Няколко дни преди края на Втората световна война, САЩ измъкнаха от Германия военни експерти, които после им помогнаха да създадат атомната бомба. Тази същата бомба след това, американците хвърлиха върху японските градове Хирошима и Нагасаки, припомни той. 

От тогава насам, американците отмъкнаха специалисти и технологии от почти всички държави по света. И това при тях се върши на държавно ниво. По линията на ЦРУ, по линията на много техни университети и колежи, на различни научни и търговски организации. Така че, обобщава Александър Шерин, в този случай американците много приличат на оня крадец, който пръв се развикал да хванат крадеца на онова, което самият той бил откраднал.

Военният политолог и завеждащ катедра по политология и социология към Университета за стратегически изследвания Андрей Кошкин, обясни от своя страна, че ако Москва наистина е откраднала от САЩ въпросната хиперзвукова технология, тогава американските медии нямаше да имат никакво основание да викат с пълен глас, че Америка вече била незащитена от Русия. Че американската противовъздушна отбрана е безсилна пред руската хиперзвукова ракета и т.н. По простата причина, че ако САЩ имаха хиперзвукова технология, те щяха бързо да създадат и защита от нея. Без да изпадат в паника. А стана точно обратното. Вашингтон бе поразен от страха, защото няма такава технология. А и Щатите сериозно изостават от Русия не само в хиперзвуковата, но и във всички останали военни технологии. Включително и в технологиите, които се използват в Космоса, обобщава руският политолог.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *