РУСИЯ отново ни предлага страхотен ПОДАРЪК! Борисов да го ПРИЕМЕ! Нали му е „МИЛА България“?!

България отблизо

Природен газ по втората тръба на Турски поток може да мине през България, съобщи преди два дни Алексей Милер, председател на борда на директорите на могъщата руска компания „Газпром“.

Предвижда се първата тръба на Турски поток да захранва потребностите на газовия пазар в нашата южна съседка Турция. Тя ще влезе в експлоатация до края на 2018 г.  А втората тръба трябва да бъде транзитна и да захранва Южна и Югоизточна Европа, като срокът за въвеждане в експлоатация е краят на 2019 г.

Русия разглежда възможността тази втора тръба да преминава или през България и Сърбия, или през Гърция и Италия.

Припомняме, че „Газпром“ е една от най-големите енергийни компании в света, която притежава и най-много залежи на природен газ на планетата. Дружеството има най-голямата газопреносна мрежа в света – над 168 000 километра. И изнася газ за повече от 30 страни по цялото земно кълбо. В скоро време, сигурно ще се наложи да започне да изнася природен газ и за САЩ. Техният е на изчерпване.

В момента, продължава Алексей Милер, цитиран от РИА Новости, в България е прието решение за развитие на националната газопреносна мрежа. И това е зона на отговорност на българския газопреносен оператор и българския регулатор.

Трябва да отбележим, добавя председателят на борда на „Газпром“, че това решение на българската страна е взето в строго съответствие с действащото в ЕС енергийно законодателство. Поради това, природен газ може да тръгне по газопреносната мрежа на България през 2020 г., когато двете тръби на Турски поток достигнат своята проектна мощност.

Що се отнася до строителство на пряк тръбопровод между Русия и България, Алексей Милер отбеляза, че в такъв случай Руската федерация трябва да получи 100% гаранции от българското правителство и от Европейската комисия.

Вие знаете, припомни президентът на „Газпром“, че преди известно време България сама се отказа от строителството на Южен поток. И заради това ние понесохме големи финансови загуби, защото строителството вече бе започнало. Разбира се, ние не искаме тази ситуация да се повтори. Затова, въпреки че е възможно строителството на пряка тръба между Русия и България, на нас ще са ни нужни, по думите на президента Владимир Путин, „железобетонни“ гаранции от българското правителство, и от същата тази Европейска комисия.

С други думи това, което президентът Румен Радев нарече Български поток, може да стане реалност. И ние можем да печелим не само от транзита на природния газ за трети страни, но и да получаваме по-евтин природен газ за промишлеността и обикновените граждани. Така ще се намалят и цените на парното, топлата вода, продуктите от първа необходимост като хлебните и месни произведения и много други.

Следователно, точно сега е моментът, Борисов вместо да приказва колко му е мила България, да направи необходимото, за да се осъществи Български поток. Така ще намали вината си за спирането на Южен поток.

Припомняме, че за Български поток, нашият президент говори с президента на Руската федерация Владимир Путин. Тогава и двамата бяха на мнение, че строителството на този проект е възможно. Но за да започне осъществяването му, трябват твърди гаранции от българското правителство и от ЕК.

Именно по тази причина, премиерът Борисов бе поканен в Москва за разговори с президента Владимир Путин. Вместо това, обаче, той отиде при Порошенко и провали всички усилия на президента Радев за осъществяването на Български поток.

Сега нашите руски братя отново ни предлагат да ни върнат на световния енергиен пазар със строежа на Български поток.

Въпросът е защо Борисов отново се спотайва и не казва нищо за жизнено важните, стратегически енергийни интереси на родината ни? А само ни занимава с „председателството“, с „мигрантите“ и с това „колко му е мила България“!

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

9 thoughts on “РУСИЯ отново ни предлага страхотен ПОДАРЪК! Борисов да го ПРИЕМЕ! Нали му е „МИЛА България“?!

  1. Борисов, освен да го лъскаят и да го галят по главата колко ИМ Е послушен на запада…….Е НЕКАДЪРЕН за Премиер на БЪЛГАРИЯ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Поредната рубладжийска пъртенка ! Къто толко ни мислят доброто защо ни продавът най-скъпата газ в ЕС ?

  3. Много му дреме на Борисов за народа! Доказал го е хиляди пъти! Днеска е тука, утре го няма! Контрата от неговите грешни решения остава за наша сметка! Това народа не го ли разбра? Изглежда наистина сме мазохисти и трябва да млъкнем и да търпим! Пуста яка гърбинка! Ще си носим тежкия хомот и ще го предадем на следващото поколение!

  4. иванчо, първо научи българския, а след това плюй по форумите. Газта за България минава през Украйна, Румъния и три български оператора, които си добавят печалбата към първоночолната цена. Ако имахме пряка тръба, газът щеше да е по евтин, ама бате ти Бойко си пита ушите. Неграмотник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *