ГЪРМИ нова по ред ДАЛАВЕРА! Ето ЗАЩО Борисов ОТРЯЗА Гинка за ЧЕЗ! Вижте ТУК!

България отблизо

Комисията за защита на конкуренцията, вчера забрани на Гинка Върбакова и нейната фирма „Инерком“, да купува най-голямото електроразпределително дружество в България, „ЧЕЗ България“ ЕАД.

Според Комисията за защита на конкуренцията, ЧЕЗ била с „естествено монополно положение“ и затова „подобна сделка заплашвала конкуренцията на пазара“.

Това твърди „независимата“ Комисия за защита на конкуренцията, цитирана от news.bg.

Тогава, ние, българските граждани, които сме и работодатели на тази комисия, както и на парламента, на правителството и прочие институции, питаме защо, когато нашето най-голямо електроразпределително дружество беше харизано на чешка държавна фирма, „сделката“ не заплашваше конкуренцията на пазара?

ЕРП-то и тогава си беше с „естествено монополно положение“ и сега също си е естествен монопол. Затова няма никаква логика, когато е било собственост на Чехия, ЕРП-то да не е било заплаха за конкуренцията. А сега изведнъж да стане заплаха.

Значи в това решение на Комисията за защита на конкуренцията има нещо скрито. Някаква тайна, която не се разкрива пред българските граждани. И по всяка вероятност, тази тайна е свързана с правителството на Борисов и фирмата на Гинка Върбакова. Без да говорим, че „комисията“ въобще не е независима, защото се избира от правителството и парламента.

Припомняме, че министърът на енергетиката Теменужка Петкова сама призна, че е приятелка на Гинка Върбакова и на нейното семейство. Значи тук имаме съвсем топла връзка с правителството на Борисов.

Припомняме, че въпреки подадената от Теменужка Петкова оставка по повод приятелството й с Гинка Върбакова, Борисов не прие тази оставка.

Значи какво се получава? Чехия решава да продаде ЕРП-то. Изведнъж, като от нищото, изскача фирма „Инерком“ на Гинка Върбакова, която е единствен кандидат-купувач на нашето най-голямо електроразпределително дружество. И която е приятелка на „приятелката“ на Борисов, Т. Петкова. Но…Гинка няма пари да купи ЧЕЗ и щяла да взема заем от няколко банки, за да го купи. Да не говорим, че Върбакова няма и достатъчно опит нито в областта на енергетиката, нито в ръководенето на такава голяма фирма. От която пък зависи снабдяването с ток на половин България.

И понеже от тези факти веднага замирисва на някаква голяма далавера, в българското публично пространство избухна голям скандал. В него бяха замесени и Теменужка Петкова и приятелката й Гинка Върбакова, и Борисов. Който пък още със самото появяване на Гинка, се провикна от Брюксел, че нямал нищо общо с нея.

Че някой да го е питал, дали има нещо общо? Тогава никой не го питаше. И никой не се сещаше, че Борисов може да има нещо общо с Инерком и Върбакова. Но нали гузен негонен бяга, Борисов сам се вкара в капана на обясненията. И след това вече, той нямаше как да убеди хората в България, че не е замесен и в тази поредна далавера. В тази връзка, припомняме, че Елена Йончева спечели дело за лъжа срещу Борисов.

Като капак на цялата работа се оказа, че Гинка Върбакова трябвало да „се жертва“ и да купи ЧЕЗ. Защото правителството на Борисов нямало пари да  върне на държавата, дружеството, което снабдява с ток 10 големи български области.

Нека кажем, обаче, че не става въпрос за милиарди евро. ЧЕЗ искаше да продаде всичките си активи в България за някакви си 300 милиона евро. Значи, оказва се, че „благоденстващата“ държава, управлявана 10 години от Борисов, няма 300 милиона, за да купи дружеството и да осигури нормално захранване с ток на милиони български домакинства, предприятия и фирми?!

Ето това се нарича далавера във фалирала държава. Най-напред фалираш държавата, а след това изкупуваш най-апетитните хапки от нейната икономика, чрез подставени фирми. По минимални цени. И по технология, утвърдена още през 90-те години на миналия век. От други обирджии.

Сега, след отказа на КЗК, сигурно ще се появи друго подставено лице. И друга фирма. Защото Върбакова вече е компрометирана в обществото.

Така работи правителството на Борисов. И ще продължава да го прави, докато не го спрем.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “ГЪРМИ нова по ред ДАЛАВЕРА! Ето ЗАЩО Борисов ОТРЯЗА Гинка за ЧЕЗ! Вижте ТУК!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *