Руската армия започна изненадващо настъпление в много важно направление!

Свят

Руската армия изненадващо премина в настъпление на Запорожкото направление. Възможно е да се изпълнява планът на командването на Северния военен окръг за предотвратяване атаката на въоръжените сили на Украйна в това направление. Украинската атака трябваше да започне през пролетта. И заради нея Западът се готви да изпрати  оръжия на Киев.

Но…закъсняха.

Военните кореспонденти описват как руските войници и техника се придвижват напред като валяк, а частите на ВСУ се опитват да спрат атаката с помощта на артилерийски огън с ниска интензивност. Опитите им, обаче, са неуспешни.

За това пишат чужди агенции от зоната на „специалната военна операция“, както някои продължават да я наричат.

По време на настъплението бяха превзети територии, контролирани от украинците, и стратегически важни височини, което  позволява на руснаците да поемат контрол над редица важни населени места. Сега унищожаването на защитниците там е въпрос на време, пишат агенциите.

Тази руска атака решава много военностратегически задачи. Първо изпреварва и предотвратява евентуалното контранастъпление на частите на ВСУ, които се съсредоточаваха на това направление. Киев смяташе да се реваншира за падането на Донбас с успехи в Запорожието. Уви, руската армия го лиши от тази възможност. 

Второ, това настъпление ще принуди Киев да изтегли още войски от другите направления. Като Харковското, Одеското и Херсонското. А това ще даде възможност на руските сили да атакуват и тези области. Харков, Одеса и Херсон ще бъдат атакувани и без възможност за съпротива. И това ще бъде краят на Киевската власт.

После ще остане само да се овладеят западните области и така Украйна ще бъде напълно изолирана от Запада, неговите оръжия и неговите наемници.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *