Проф. Витанов: След Бахмут пада Донбас, а после и цяла Украйна!

Свят

Математикът проф. Николай Витанов направи анализ за войната в Украйна. Ето какво пише той в личния си фейсбук профил за ситуацията на 19 януари:

 

Тия дни е срещата в Рамщайн, на която ще се решава, ще се държи ли Украйна още на системи. Прогноза – ще се държи, украински войничета още има. Напомпването с оръжие ще продължи.

Да почваме. Най-напред за българската политика. Гледайте, просто гледайте какво става и си спомняйте прогнозата ми, направена 2 месеца преди последните избори. Системата е закучена в точков атрактор.

За да се дестабилизира трябва много енергия – нова мощна партия (те НДСВ затова пробват да се съживят, но се очаква да бъдат отстреляни от другите по системата – колкото по-малко вълци около месото, толкова повече месо на вълк) или постепенна дестабилизизация с връщане на хартиена бюлетина и контрареволюция (което е твърде по-вероятния вариант) .

Гледаме. Хвърчат ли дисаги. Хвърчат. Беше ви предсказано, че така ще стане.

Сега за войната.

Следим бавните процеси и то поред

Процес 1: Системите на Украйна и снабдяването украинската армия. Знаем, спрат ли системите, войната свършва за 1 месец. Значи, за Украйна е жизнено важно системите да работят. Системите ще работят. Целта е максимално изтощаване на Русия без оглед на украинските загуби. Няма значение колко стотин хиляди украински войничета ще загинат и колко територии ще загуби Украйна.

Процес 2: Логистиката на руската армия. Боеприпаси има. И тук по складовете има доста стари оръжия за използване. И те трябва да се заменят с нови, тоест се очаква технологически прогрес и при руснаците. Обучението на мобилизираните 30 дивизии завършва. Очаква се уплътняване на фронта и опит за настъпление не само в Донбас.

Уплътняването на франта означава тежки загуби за украинската армия, продължаваща да практикува системата Таракан (COIN) без достатъчна въздушна поддръжка за подавяне на руското артилерийско превъзходство. Системата Таракан определено не работи в полза на украинската армия. Тя работи в полза на руската армия.

Процес 3: Численият състав на украинската армия. Мобилизационната машина на Украйна е напрегната до краен предел. Жертвите са грамадни, но старателно се крият. Това обаче не може да продължава вечно. Просто един ден няма да има пушечно месо за запушване на дупките, причинени от месомелачките на франтовете.

Отначало това ще се прояви в загуба на стратегическата инициатива, после ще се загуби и тактическата инициатива, после ще се премине към „активна отбрана“, после към глуха защита и накрая фронтът ще се разпадне, ако няма директно въвличане на натовски армии във войната. Гледаме, какво ще става.

Процес 4: Състояние на инфраструктурата. Продължава постепенното разрушаване на украинската критична инфраструктура. Руската не е засегната. Очаква се концентрация на руските удари върху украинската прифронтова инфраструктура за де скове движението на украинските части.

Процес 5: Надпраговият удар. Няма такъв. Руснаците могат да нанесат, но не нанасят, на украинците им се иска да нанесат, но не могат. Руснаците разчитат на изтласкване на украинците от Донбас. Добре, ще ги изтласкат с цената на доста жертви. И после какво. Не ми е ясно това, нещо не ми се връзва картинката. На до видим. Ще дойде нова инфармация и картинката ще се върже.

Процес 6: Съществени движения по фронтовете. Соледар падна. Следва Бахмут. Украинската пропаганда лъже, че нямал стратегическо значение. Падне ли Бахмут, заминава и Северск и руската армия стига до Славянск и Краматорск и почва голямата сражение във войната, както ви беше отдавна предсказано.

Плътността на украинските части покрай Бахмут е голяма, очакват се огромни загуби – руската артилерия няма защо да се цели много – накъдето и да падне снаряд, все ще е върху войнишки глави. Украинските генерали трябва сериозно да се замислят. Клещеевка е на път да падне. Ако се затвори котел при Бахмут, загубите на украинската армия при Соледар ще изглеждат направо невинни пред кланицата, която ще се случи в Бахмут.

Процес 7: Идеологическата борба. В Русия нещата са доста спокойни, призивите са за по – твърди действия. Путин няма да може а ги игнорира до безкрайност ако няма същетвени победи и придобивки на фронта. От другата страна , украинците са надъхвани, че може да спечелят войната. Големите загуби старателно се крият.

Писах ви, че след около 3 месеца размера на загубите няма да може да се крие повече. И то ще се види ясно от планираното пролетно настъпление на украинската армия.

Имаш резерви – правиш настъпление. Нямаш резерви – минаваш към „активна отбрана“. Просто е за наблюдение. Иначе, пропагандата е мощна – ей ся, кат дойдат американските и английските танкове, разбиваме руснаците и превземаме Крим и Москва. Нека си пропагандират, имат право на това.

Процес 8: Пропагандата у нас. Пълна скръб. Тайно сме доставяли оръжие и горива на Украйна. Прост пропаганден въпрос – тайно от кого? От народа, като че ли. От Народното събрание – сигурно. Абе може ли такава пропагандна аматьорщина. Като доставяш тайно, доставяй, не се хвали пред целия свят, щото като се хвалиш, не доставяш вече тайно.

Пък и помислете малко – като си доставял тайно от народа си и се явиш на избори, какво очакваш да се случи? То из народа тръгна вече – днес доставят тайно оръжие, утре ще ни вкарат тайно във войната да мрем за чужд кеф. Тотална аматьорщина, но това съм го написал вече към 1000 пъти.

Смях до небето – хем крещят срещу Русия, хем пропагандата е толкова некадърна, че практически работи за руснаците. Определено ще седна някой ден и ще направя математическа теория на глупостта.

Но стига за това днес.

Днес ще пропусна политологията и демографията, че все още имам работа за вършене. Но утре ще възстановя писането и по тези точки.

Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната стоят далеч от вас.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *