Руската армия започна офанзива с нова стратегия

Свят

Руските войски вероятно ще предпочетат локализирани офанзиви по цялата фронтова линия в Украйна в опит да принудят Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) да използват резервите си за отбрана.

Това се казва в доклад на базирания във Вашингтон Институт за изследване на войната (ISW), съобщава УНИАН.

Анализаторите припомнят, че говорители на различни групировки войски на ВСУ вече съобщават за засилване на руските атаки на Купянско-Лиманско и Бахмутско направление. Според множество източници обаче, Русия се готви за по-мащабни действия и в повече направления, предава Фокус.

Експерти прогнозират, че руските войски може да постигнат значителен териториален успех в своите локални операции. А другата тяхна цел е да принудят ВСУ да изразходват ценни ресурси за отбрана. Самите украински войски обаче няма да могат рационално да използват техниката и личния си състав, сблъсквайки се с нападенията на руснаците.

Анализаторите на ISW предупреждават, че украинските сили рискуват да пропилеят ресурсите, които командването е запазило за контранастъпателни операции, в опити да спрат руските атаки. Освен това е много вероятно ВСУ да загубят още позиции в хода на бойните действия.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *