Руската армия провали поредния украински план за настъпление

Свят

Танкисти от Южния военен окръг на Русия са нанесли огнево поражение на струпване на сили и техника на Въоръжените сили на Украйна, осуетявайки поредния план на украинските бойци за настъпление, информират световните издания.

Руските бойци са използвали метода „танкова въртележка“, което е позволило да се стреля с повишено темпо и да се унищожат максимален брой идентифицирани цели.

Танковата въртележка е такъв метод, при който няколко бойни машини стрелят бързо по набелязаните мишени, след което завиват в страни и отиват да заредят отново, а на тяхно място се появяват нова редица танкове.

Когато няколкото първи редици изчерпят запасите си, на тяхно място излизат следващите редици, които дотогава не са стреляли изобщо.

Това е много ефективен начин за бърз и непрекъснат огън, от който украинците нямат време да избягат, дори ако са качени на бронирани коли и се опитват да се измъкнат от мястото на поражението.

По този начин или живата сила на противника, или техниката му, или и двете заедно са поразени още преди настъплението. И то вече не може да се състои.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *