Руската армия разкри по какво е била канонадата в Киев, и как са ликвидирани полските наемници!

Свят

Руското министерство на отбраната заяви днес, че е поразила с крилати ракети оръжеен завод в покрайнините на Киев и заплаши да нанесе още удари по украинската столица, предадоха Ройтерс и Франс прес.

„Броят и мащабът на ракетните удари по обекти в Киев ще се увеличат в отговор на всякакви терористични атаки или саботажи, извършени на руска територия от националистическия режим в Киев“, подчерта руското министерство.

Според същия източник руски сили са установили пълен контрол над металургичния комбинат „Илич“ в обсадения пристанищен град Мариупол.

Общо 1026 военнослужещи от украинската 36-а морска пехотна бригада, включително 162 офицери, са се предали.

 

Мариупол е обкръжен от седмици от руските войски. Градът стана сцена на най-тежките боеве и разрушения от началото на руското нахлуване в Украйна на 24 февруари, отбелязва Ройтерс.

Говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков съобщи днес, че към 30 „полски наемници“ са загинали при удар в село Изюмск, Харковска област.

Той каза също, че от началото на конфликта руските въоръжени сили са унищожили 132 украински самолета, 105 хеликоптера, 456 дрона, 2213 танка и бронирани машини, 966 оръдия и миномети и 249 реактивни системи за залпов огън на украинските въоръжени сили.

В Мариупол групировката на руските войски и подразделенията на Народната милиция на ДНР в резултат на настъпателни действия изцяло освободиха от украинските нацисти металургичния комбинат „Илич“.

Днес през нощта с високоточни ракети с голяма дължина на полета и морско базиране „Калибър“ бе нанесен удар по военен обект в покрайнините на Киев.

В резултат на удара по Жулянския машиностроителен завод „Визар“ са унищожени цехове за производство и ремонт на ракетни комплекси с голям и среден обсег на действие, както и противокорабни ракети.

Борят и мащаба на ракетните удари по обекти в Киев ще бъдат увеличавани в отговор на извършването от страна на киевския националистически режим на каквито и да е атаки с терористичен характер или диверсии на руска територия.

Свален е хеликоптер, атакувал Русия

Руските средства за ПВО в района на селището Городня в Черниговска област със зенитен комплекс С-400 са свалили украински хеликоптер Ми-8, извършил на 14 април атака по мирните жители на населения пункт Климово в Брянска област.

В района на населения пункт Лозовая в Харковска област е свален от въздуха изтребител Су-27 на ВС на Украйна.

Също така в районите на населените пунктове Изюм, Левковка, Новая Астрахан, Новая Кубан, Счастливое, Чернобаевка, Черновий Сокол са свалени осем украински дрона.

През изминалата нощ с високоточни ракети с въздушно базиране са поразени седем обекта на противника. Сред тях са:

В района на Ясеневое са унищожени пускова установка на тактически ракети „Точка-У“ и пункт за временна дислокация на украинско националистическо формирование, включително 20 единици бронирана техника и до 50 националисти;

в района на населените пунктове Дергачи, Новоелизаветовка, Повстанское са ликвидирани струпвания на украинска военна техника и въоръжение;

В населените пунктове Николаев и Парутино са ликвидирани складове с ратено-артилерийско въоръжение и гориво.

Ракетните войски в населения пункт Изюмское в Харковска област в резултат на удар са ликвидирали отряд наемници от полска частна военна компания. Ликвидирани са до 30 полски наемници.

Също са поразени 221 военни обекта в Украйна, включително:

12 пункта за управление,
176 опорни пункта и района на съсредоточаване на жива сила на противника,
12 огневи позиции на артилерията.

Оперативно-тактическата авиация през изминалото денонощие е унищожила 13 военни обекта в Украйна. Сред тях са: два склада с ракетно-артилерийско въоръжение и 10 района на съсредоточаване на личен състав и украинска военна техника

Армейската авиация в районите Гусаровка и Волобуевка е унищожила струпване на жива сила и украинска военна техника включително:

три опорни пункта,
9 единици бронирана техника и автомобили с различно предназначение.

От началото на специалната военна операция в Украйна са унищожени:

– 132 самолета и 105 вертолета,
– 245 зенитни ракетни комплекса,
– 456 дрона,
– 2213 танка и други БМВ,
– 249 установки на реактивни системи за залпов огън,
– 966 оръдия на полевата артилерия и миномети,
– 2110 единици специална военна автомобилна техника.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *