Проф. Витанов: Русия побеждава украинската групировка в Донбас, следва Киев!

Свят

Математикът проф. Николай Витанов направи следваща прогноза за войната в Украйна. Не го корете, че си служи малко с Езоповски език, защото и той е под натиск:

Сега за войната.
Ревът срещу мен е гигантски. Защо? Защото не кълва на пропаганда, а гледам реално на нещата. Показах ви, че човек и малко информация да има, като има методология за филтрация на фейковете и методология за обработка на информацията, може да прави добри прогнози. То е като търсенето на златото – парченце по парченце, докато събереш достатъчно. Хайде юрдеци и рецензенти. Стига ста крякали и сте писали глупости. Давайте прогнози, народът чака. И докато чака, да напомним какво каза Витанов досега.
1. Обект сме на масирана пропаганда с лошо качество. Това, което ме възмущава е качеството. Аматьорщина. Разчита се, че обикновения човек не може да плува в пропагандното море и ще се удави в него, превръщайки се в зомби. Има резон тук, но ниското качество на пропагандата намалява ефекта.
2. Дълга война с много кръв, много жертви от руска страна, дълга война, преговори за парлама, основни бойни действия – в южна и източна Украйна. Никой юрдек или рецензент от Ганковото кафене не каза това. Каза го Витанов.
3. Фронтът е дълъг и трябва да бъде скъсен, защото руската групировка войски няма численост да поддържа атаки на такъв дълъг фронт. Казах го нали, много отдавна. Ето, фронтът се скъси. как ли познах? Нещо съм сметнал май.
4. Текущият украински отбранителен район при Краматорск е много голям и не може да бъде ефективно котелиран с наличните руски сили. Затова ще се наложи употребата на голямокалибрени оръжия за преодоляване на украинската съпротива. Голямокалибрени значи – много тежка артилерия, оръжия за масово поразяване. Запомнете го това. Никой от юрдеците и рецензентите от Ганковото кафене не ви го казва.
5. Големият отбранителен район означава наличие на слаби точки. Неизбежно е. Добре прицелени удари по слабите точки могат да доведат до разпад на отбраната. Дори да имате способни генерали. Гледаме, доколко руснаците ще намерят слабите точки и какви удари ще има там.
4. Мариупол се прочиства. Украинските загуби растат.
Нормално е това за войски в котел. Обикновената армия си се предава. За „Азов“ никога не съм имал илюзии, че ще се предадат. Ще се бият до смърт. Интересен феномен, при който идеологията блокира инстинкта за самосъхранение. Казвате, че имало и наркотици. Не знам, чак такава информация нямам.
Но може и да има. Наркотиците открай време са се използвали за поддържане на бойния дух.
5. Краматорската дъга. Чакаме масивните бойни действия.
Писах ви, че това ще стане след окончателното прочистване на Мариупол. И че който загуби на Краматорската дъга, сяда, тоест положението му ще стане доста сложно. Писах ви, че Манщайн би изтеглил украинската групировка за да подсили с нея Днепропетровск, Харков, Запорожие и Полтава. Научавам, че същото са предложили на Зеленски и американските и английските военни съветници. Но той отказал. Значи, ще се лее много кръв тук. И в това сме на едно мнение с американските и английските военни съветници. Руснаците не ги броим. Те си знаят, че ще е така.
6. Техническото пречупване. Западната логистика работи. Многомилиардни оръжейни доставки опитват да крепят украинската армия. Достатъчно е за някаква отбрана. Достатъчно ли е обаче за ефективна отбрана на Краматорската дъга? Все още не. Не тези доставки, а бункерите пазят засега украинската групировка там.
Тази война ще ускори развитието на науката и технологиите. Светът се поляризира и няколко големи държави на изток ще се опитат да ликвидират технологичното превъзходство на запада. Ускоряването на развитието не се отнася за българската наука. Тя е пльосната в калта. И продължават да я въргалят там. Последните 30 години са ярка илюстрация на това, как не се трябва да се наваксва научно-технологично изоставане.
Съвсем друг подход трябва тук. А го няма. И като го няма – ще продължаваш да се въргаляш в калта, българска наука. Мориарти ти го казва. Пък ти се оглеждай за поредни Шерлок Холмс, дето да те спасява.
7. Психическото пречупване.
Аматьорщината продължава. Възможността за пропагандно използване на вероятността от използване на химическо оръжие от руснаците оттече в тоалетната. Пентагонът не може да потвърди информацията за поразяване на крайцера Москва с украински ракети. Как ви изглежда това. Ясно как ви изглежда. Обаче историята около този крайцер върши работа, за да не е толкова болезнено предаването в плен на елитни украински части в Мариупол.
Писах ви, основното засега е работата на пропагандните машини вътре във воюващите държави. Пропагандните машини и на двете страни засега държат съответното население в правилно психическо състояние. Какви ще са дългосрочните последствия от това е ясно – тежки психически травми за десетилетия напред.
Тук у нас какво е положението? Писах ви, направено бе грешка. Народът бе залян с нискокачествено проукраинска пропаганда, а пред очите му – големите украински джипове. Не се прави така – всеки истински американски специалист по пропаганда ще ви го каже. Кажете му, че е руска подлога и се чувствайте велики. Но знайте, че американски, руски и други отдели за пропагандна война ви следят реакциите под лупа. Никой не знае, какво може да потрябва в бъдещето. Казват, че американският генерал Клотие бил заловен в Мариупол, защото ГРУ следяла украинската му любовница. И пристигането и в Мариупол ясно показало, къде е генералът. Такиви ти ми работи.
И народът наш се настрои скептично. Сега трябва бавна и целенасочена пропагандна обработка, за да го закарате в правилното колективно психическо състояние. Има ли национален капацитет за това – не се вижда.
Въобще, добре, че войната не ни засяга директно. Че не ми се мисли какво мазало ще стане. Елитът се дискредитира с бърза скорост. По света е така – като се дискредитира елитът, идват генералите. С костюми де, в Европа сме все пак.
И с тази закачка, стига за днес. Юрдеци и рецензенти от Ганковото кафене, измествайте Витанов. И докато те изместват Витанов, ние чакаме да видим какво ще стане и помним Бисмарк, който се е изказал по въпросите:
– лъже ли се много покрай войната
– знае ли как да вкара мечката обратно в бърлогата
– следва ли да се гледа как се правят наденичките
Бисмарк е уважаван експерт.
Желая здраве и успехи и нека вирусът да ви заобикаля. И войната да ви заобикаля

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *