Руските сили вкарват ВСУ в огневи чували край Работино, после затварят пътя

Свят

Опитите на украинските военни части да пробият отбраната на руската армия завършват плачевно. Понеже подразделенията на ВСУ натискат много в района на Работино в опит да прекъснат снабдителните линии на руските войски, този натиск идва като добре дошъл за руските части.

Руските сили привидно се оттеглят, изчакват в огневия чувал да влязат повече украински щурмови групи и военна техника, а след това затварят пътя и обсипват с артилерия, авиация, ударни дронове и стрелково оръжие нещастните щурмоваци.

После предлагат на оцелелите да се предадат, за да запазят живота си. И по липса на по-добра алтернатива, както и под страх от пълно унищожение украинските войници се предават. След това чувалът отново се отваря и чака следващи групи.

Това в Киев наричат „пробиви в руската отбрана. Само че тези „пробиви“, според признанията на самите украински войници, са на прекалено висока цена.

В Торския участък и в Серебрянското горско стопанство ВСУ са се опитали да прехвърлят личен състав на предни позиции, но са били разкрити навреме и са обстрелвани от артилерията на „чакащата“ ги група „Смелите“, съобщават световните издания.

Под ударите са попаднали военните от 63-та и 67-ма бригада, 5-та бригада на Националната гвардия, както и бойците от „Азов”.

При Торския участък бойци от 63-та и 21-ва бригади на украинските въоръжени сили са направили 3 опита да атакуват руските части. Лишени от сериозна подкрепа, те са били обстрелвани от руската артилерия.

В Серебрянското горско стопанство боевете са били от същия характер. 67-ма бригада от ВСУ 3 пъти настъпва, но е отблъсната и е отстъпила.

Артилерията на 4-та бригада на Южната група войски на руската армия унищожава бойците на украинските въоръжени сили и техните позиции в Бахмутско направление, съобщават световните издания.

Работата на артилеристите се коригира от безпилотни апарати.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *