Руски медии се изгавриха с Борисов. Заговориха за амнезия, лицемерни усмивки и продажба на националните интереси

Свят

„Българският премиер видя в Русия и враг, и приятел. Борисов демонстрира пред Медведев чудеса от дипломатическа амнезия“, е озаглавена кореспонденция на руското издание News.ru от форума в Туркменистан и срещата на премиера с руския министър-председател Дмитрий Медведев, цитира Фактор.бг.

 

„Какво отношение има България към Каспийския форум? Българският премиер се опита да обясни. Вярно, така и не успя. Включително и заради това, че далече не всички страдат от загуба на паметта“, пише News.ru.

 

„Черно море трябва да остане море на мира“, заяви българският премиер гледайки в очите руския, а само преди месец България проведе военни учения. Не свои, а на НАТО“, продължава изданието и съобщава подробна информация за военно-морското учение „Бриз-2019“: брой кораби, самолети, хеликоптери и военно служещи.

 

Господин Борисов лично наблюдаваше с голям интерес ученията. Какво отношение имат към „морето на мира“ натовските кораби от цели 12 държави? Да не би мирно да са ловили риба край брега на Варна“, саркастично пита авторът на кореспонденцията и припомня, че в доклада за националната сигурност на България се отбелязва, че „активното засилване и модернизация на военните способности на Русия на територията на незаконно анексирания Крим задълбочава геостратегическия и военен дисбаланс в Черноморския регион“.

 

Изразява се и възмущение от факта, че „София активно обвинява Москва в активно използване на хибридни операции“.

„И това не е всичко“, възмущава се изданието.

 

Усмихвайки се на Медведев, Борисов два пъти спомена газовия въпрос. Но трябва просто да си спомним, че именно България само преди пет години демонстративно отвръщаше нос от руските предложения за взаимоизгодно сътрудничество“, пише още в кореспонденцията.

 

Отказът на България от „Южен поток“ беше груба грешка, от която Турция незабавно се възползва, а ФРГ започна строителството на „Северен поток 2“. Добър урок за София,  както написа по този повод руският сенатор Алексей Пушков в Туитър“, цитира изданието.

 

И въпреки всичко София, изглежда не умее да се учи от собствените си грешки. Освен дипломатическите усмивки по време на срещите, са необходими и конкретни дела. Освен ако, господин Борисов има намерение не само да се усмихва, но и реално да защитавана националните интереси на своята страна„, завършва Владислав Воробьов.

Източник: Епицентър

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *