Руски спецназ превзе крепости на ВСУ в Донбас

Свят

Щурмовият отряд на специалните сили „Ахмат“ превзе няколко важни опорни пункта на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в западната част на Клещеевка, съобщи за руската информационна агенция заместник-командирът на специалните сили в Артьомовското направление с позивна Разведчик.

„Ситуацията в посока Артьомовск е стабилна. Преминаваме в настъпление. Водят се ожесточени битки на открити площи, почти в полета. Тази седмица опорните точки на противника в западната част на Клешчеевка бяха успешно превзети“, каза Разведчик.

Той добави, че по време на настъплението на щурмовия отряд е унищожен противников взвод, пленени са военни трофеи и са пленени войници от пета бригада на украинските въоръжени сили.

„Улавянето на опорниците беше трудно, трябваше да изучаваме всяка пукнатина. Знаех предварително, че този опорник ни пречи и от какво се нуждаем. Те дори не поставиха бойна задача, но аз вече бях готов за това. Резултатът – превзехме опорниците и изпълнихме задачата за установяване на контрол над противниковите крепости, подчерта командирът на щурмовия отряд с позивна Шутри.

Той каза още, че украинските военни са се опитали три пъти да си върнат загубените позиции, в резултат на което са загубили техника, жива сила и укрепления и са били принудени да отстъпят.

Източник Труд

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *