Санкциите ПРОПАДНАХА: САЩ все по-силно ЗАВИСЯТ от Русия!

Свят

Износът на петрол от Русия в САЩ през последните години нараства главоломно.

Доставчиците се възползваха от това, че Венецуела спря доставките си, заради санкциите на САЩ, както и от намаляване на доставките от членовете на ОПЕК, съобщава „Блумбърг“.

През първата половина на май 13 кораба от Русия доставиха почти 5 милиона барела суров петрол и петролни продукти, според доклад на управляващия партньор на “ Каракас Кепитъл Маркетс“, Ръс Далън.

По маршрута идват повече доставки, а американските рафинерии ще утроят месечния си прием на руски суров петрол, най-големият чуждестранен производител извън ОПЕК.

„От Русия с любов … напоследък руските пратки, идващи в САЩ, изглежда са на стероиди„, пише „Блумбърг“, цитиран от news.bg.

Доставките през 2013 г. са 1 милион барела, 2016 вече са близо 3 милиона, 2018 са 7,5 милиона, а за 2019 вече са 5 милиона барела и ще достигнат 10 милиона барела в края на годината.

През февруари 2020 г. се очаква купувачите в САЩ да получат над 20 милиона барела суров петрол и продукти, в сравнение с около 8 милиона за същия период преди две години.

Ето какво се получава в действителност. САЩ, ден през ден, приемат закони за санкции срещу Русия, а в същото време купуват петрол и петролни продукти от същата тази Русия, която толкова ненавиждат. И стават все по-зависими от Русия. Не за друго, а просто защото техните залежи са на изчерпване, поради огромното потребление през последните два века. Надеждите, които правителството възлагаше на така наречената „шистова революция“ се изпариха като дим, защото вече над 1000 местности в Щатите са обгорени, но само след месец количествата нефт и природен газ, които се добиват от шистите, рязко спадат и вложените огромни пари за производството на черното злато по шистовия метод изчезват в небитието. Затова инвеститорите, които в началото се хвърлиха да дават пари на петролните компании, сега бягат като подгонени и не искат да влагат нито цент в производството на нефт и природен газ по този начин.

На всичко отгоре, Белият дом наложи санкции на Иран. Не може вече да взема безплатно от сирийския нефт, запасите на Саудитска Арабия май намаляват катастрофално и изглежда вече не стигат дори за самата страна. Затова, на хоризонта отново изгря Русия. Колкото и да не се искаше това на САЩ. Защото руският нефт и природен газ вече нямат алтернатива в света. Щом най-върлите русофоби в САЩ купуват от Руската федерация, това със сигурност означава, че вече няма други надеждни източници.

А приказките на Борисов за интерконектори с Румъния и Гърция и за газово-нефтени хъбове са просто залъгалки за децата. Понеже, откъдето и да дойдат нефт и природен газ, те ще са руски. Да не говорим, че няма кой друг да ни построи АЕЦ „Белене“. Защото първо, технологията е руска. И второ, няма друга фирма, която може да взема отработеното ядрено гориво и да го махне от България. Само руснаците предлагат такава опция. А Борисов и Т. Петкова правят велики процедури за стратегически инвеститори и обявяват в „европейски“ вестници цялата галимация. А всъщност, само Русия може да ни построи централата и да изнесе отработеното ядрено гориво от България.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *