Хиперзвукови руски „Кинжали“ поразяват военни обекти на ВСУ

Свят

Серия от въздушни удари бяха нанесени срещу военното летище Староконстантинов в Хмелницка област и обекти на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в Киевска област, предполага се, че с помощта на хиперзвукови ракети «Кинжал».

Телеграм каналът „Военна хроника“, като се позовава на украински мониторингови ресурси, съобщава за удар по летище Староконстантинов в Хмелницка област на Украйна. Отбелязва се, че тревогата за въздушна атака е била обявена, след като ракета е ударила един от обектите на територията. Предполага се, че забавеното обявяване на тревогата е причинено от използването на руската хиперзвукова ракета «Кинжал», която никой не може да види преди да бъде нанесен ударът.

Източникът припомня, че „самолети Су-24М (носители на крилати ракети Storm Shadow/SCALP), както и няколко МиГ-29 и/или Су-27 са били дислоцирани на летище Староконстантинов“. Скоро се появиха съобщения за повторни взривове в Староконстантинов.

Имаше съобщения и за мощни експлозии на военни съоръжения в Киев. Предполага се, че са използвани руски балистични ракети и същите хиперзвукови „Кинжал“.

„Съобщават за попадение в Киев близо до летище Жуляни. Украинските канали за мониторинг пишат, че в югозападната част на Киев е чута мощна експлозия. Предполага се, че балистичните ракети биха могли да поразят пусковите установки и/или радара за осветяване и насочване на американската система за противовъздушна отбрана MIM-104 Patriot“, отбелязва източникът.

Напомняме, руските въоръжени сили в зоната за специални операции в Украйна започнаха масово да използват боеприпаси Lancet с нова ударна система. Актуализираните безпилотници могат да получат типа на целите, които ще атакуват. Освен това сега изчислителната задача е да се маркира зоната за тревога на дрона в програмата и да се изстреля от катапулт. Функциите за търсене и засичане на целта се извършват автоматично, така че екипажът да може да промени позицията си веднага след изстрелването.

Русия продължава провеждането на специалната военна операция.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *