САЩ произвеждат нова страшна бомба, предназначена за…! Няма да повярвате за кого!

Свят

Заместник-министърът на отбраната на САЩ Джон Роуд заяви, цитиран от Popular Mechanics, че САЩ се нуждаят от ядрени оръжия с ниска мощност, понеже според разузнаването, Русия уж предвиждала да използва такива бомби, за да възпира противника.

Американското издание отива и по-нататък. То започва да фантазира, че ако Русия завземе Полша, а заедно с нея и Литва, Латвия и Естония, то тогава Москва можела да задейства „демонстративен ядрен взрив“ с ниска мощност на границата с Полша. И цялата тази работа, само за да задържи завзетите територии. Според американският заместник-министър на отбраната, експлозията щяла да послужи като предупреждение, че Русия вече е готова да използва ядрено оръжие, за да запази завладените страни. И по този начин щяла да принуди САЩ или да отстъпят, или да използват своето ядрено оръжие.

Списанието отбелязва, че Пентагонът вече има подобна ядрена бомба с ниска мощност. И че САЩ са започнали производството на такива бомби още през януари тази година.

Нужно ли е да посочваме колко безсмислени са тези брътвежи на американските военни?

Ами че нали защото самите американци искат да използват ядрени бомби с ниска мощност, в самото сърце на Европа, нали затова те излязоха от Договора за ликвидиране на ядрените ракети със среден и малък обхват?! За да могат да бомбардират на къси разстояния. И ядрените взривове да поразяват населението на засегнатите европейски страни, но пораженията да не се разпространяват в САЩ! Така, както направиха в Сърбия през 1999 г., когато хвърлиха десетки тонове от своите мръсни бомби, натъпкани с обеднен уран.

Що се отнася до това, че Русия щяла да прави „демонстрационни взривове, това е поредната глупотевина. Понеже Владимир Путин ясно и неведнъж заяви, че на РФ не са необходими военни бази. По простата причина, че ако искат да ликвидират някакъв противник, руските оръжия ще го направят, без да може някой да попречи на тяхното действие.

Нещо повече. Той ясно предупреди САЩ, че Русия ще прихване всяка ракета, която е изстреляна срещу нейната територия. И ще унищожи не само мястото, откъдето е изстреляна, но и командните центрове, които са дали заповед за стрелбата. Той дори заяви на военното ръководство на САЩ, че руските ядрени ракети ще ги намерят, дори да се скрият в дън земя. Дори да отидат на Луната. И ще ги унищожат. Без остатък.

Русия прави предостатъчно демонстрации на своето въоръжение. И по време на военните учения, и в условията на реални бойни действия в Сирия, така че не е необходимо да се демонстрира нищо. Демонстрациите са направени. Следват реалните действия. Но на никой не му стиска да тръгне срещу Русия.

Затова измислят такива „новини“, че уж Русия щяла да взривява атомни бомби. Само че клеветата винаги е била оръжието на слабия. Силният няма нужда от клевети. Той просто защитава себе си и своите приятели.

И точно така ще постъпи Русия.

Автор Иво Македонски, istinata.net        

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *