Северна Корея даде НЕЗАБРАВИМ урок на САЩ и СМАЗА Запада! Вижте КАКВО направи!

Свят

Единственото желание на САЩ винаги е било да разцепят държавите в света на колкото може по-малки части. Да посеят в тях хаос и безвластие. Да им пробутат „идеологии“ като джендър-теориите, които да подготвят тяхното унищожение. Да няма ядрени държави, които да отстояват своите интереси. И всички страни да се нуждаят от „силата“ и „демокрацията“ на янките.

Грешката на американците е, че сметнаха себе си за най-велики. А останалите народи за прости, тъпи и варварски. Но в началото на 21 век им се наложи да разберат по трудния начин, че навсякъде по земята има умни хора. И те няма да позволят на янките да вършеят в техните страни като в бащиния.

И тук не става дума само за Русия и Китай, които от векове защитават неотклонно своя суверенитет. И са трън в очите на „умните“ и „велики“ янки.  Става дума и за малки държави като Северна Корея. Както видяхме, те също могат да защитават успешно своя суверенитет. И да се противопоставят дори на САЩ. Да пренебрегват безумните заплахи на новото щатско ръководство. И да вървят спокойно по своя път.

Но държавните ръководители и политическите партии на Северна Корея отидоха много по-нататък от обикновената защита на своя суверенитет. Те дадоха пример как народите могат да живеят в мир и разбирателство. Как насилието, което янките употребяват по целия свят е ненужно. Защото всички спорни въпроси могат да бъдат разрешени с разговори и взаимни отстъпки.

И именно, за да покажат на САЩ, че техният „начин на живот“ не е грубата сила, Корейската народно-демократична република предложи на своята съседка Южна Корея нещо невероятно съблазнително. И мирно. И човешко.

Предложи двете страни, в които живее един и същ народ, да се обединят. Да забравят различията и дрязгите. Да си спомнят, че са един народ. И да заличат границите помежду си.

И понеже Северът разбира, че това не може да стане изведнъж, с магическа пръчка, той се обърна към целия Корейски полуостров с уникален призив най-напред да се подобрят отношенията между столиците на двете Кореи.

Северна Корея предлага да се намали военното напрежение, да се спрат всички враждебни актове и военни заплахи. И постепенно да се създаде мирен климат с Южна Корея.

И за да се създаде по-бързо атмосфера на мир и разбирателство Северна Корея едностранно насърчава свободното пътуване между двете държави, контактите, сътрудничеството и обмена между хората, държавните, научни и образователни институции.

Целта е двете Кореи да се обединят без външна намеса. Тоест да се обединят като суверенна държава. А не като колония на САЩ или друга държава. И това е напълно възможно да се случи, понеже Северна Корея разполага с достатъчно мощен ядрен потенциал, за да защити целия корейски народ и да му осигури възможност за мирно и самостоятелно развитие.

Този акт на Северна Корея показа на целия свят ярката противоположност на конфронтацията и войната, с които си служи САЩ, и мирните инициативи, които използва политическото ръководство на КНДР.

Показа още, че войната е метод от едно отминало време. И че светът трябва да забрави за нея. Ако иска да има бъдеще за човечеството.

Това е урокът, който малка Северна Корея даде на „могъщите“ и уж демократични Съединени щати. Незабравим урок!

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Северна Корея даде НЕЗАБРАВИМ урок на САЩ и СМАЗА Запада! Вижте КАКВО направи!

  1. Какво ли ще стане ако всички страни на Балканският полуостров се обединят по подобие на двете страни Северна Корея и Южна Корея.Предлагам името на обединените страни от Балканският полуостров да бъде „“Балкания „““Май няма да е удобно на някои велики сили. Майната им да вървят по дяволите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *