Северна Корея направи нещо НЕОЧАКВАНО! Ето КАКВО се случва в действителност!

Свят

Заместник-министърът на външните работи на Северна Корея Чо Сон-хуй обяви, че страната му трябва да бъде адекватно възнаградена за самоналоженото отлагане на изпитанията на ракети с голям обсег на действие.

А възнаграждението може да бъде само едно.  Премахване на част от санкциите на ООН, съобщава южнокорейската агенция „Йонхап“.

По думите на заместник-министърът на външните работи на Северна Корея, преговорите за ядрено разоръжаване трябва да бъдат преразгледани от Пхенян, ако САЩ не предприемат реципрочни стъпки.

Чо Сон-хуй изтъкна, че нейното професионално убеждение е, че севернокорейският държавен ръководител Ким Чен-ун също е променил мнението си относно по-нататъшните разговори с Вашингтон.

Тя също така обвини американския президент Доналд Тръмп в „преместване на страничните греди„, след като обсъжданото преди това демонтиране на ядреното съоръжение в Йонбьон беше преустановено в полза на решение, обхващащо всички ядрени обекти на Северна Корея.

След внезапното прекратяване на срещата на върха в Ханой вчера, Тръмп коментира, че причината, поради която не е постигнато споразумение за ядрено разоръжаване на Пхенян, е настояването на Северна Корея, икономическите санкции, наложени на страната, да бъдат отменени изцяло.

Междувременно Тръмп написа в профила си в „Туитър“, че е имал „много важни“ преговори с Ким Чен-ун и че сега и двете страни знаят какво иска другата.

„Страхотно е да съм обратно вкъщи след посещението във Виетнам, едно невероятно място. Имахме много важни преговори с Ким Чен-ун – знаем какво искат и те знаят какво трябва да имаме. Отношенията са много добри, да видим какво се случва!“, написа той в „Туитър“, когато се завърна в САЩ, след срещата във виетнамската столица Ханой.

Веднага ясно се вижда, че САЩ започват да променят подхода към северна Корея, защото бързо разбраха, че ултиматумите им няма да постигнат нищо, освен прекратяване на преговорите и нова порция севернокорейски ядрени изпитания. А Щатите не се чувстват много комфортно, когато знаят, че Пхенян набира сили и ядрена мощ.

Ето защо Доналд Тръмп веднага смени плочата и започна да говори колко добри са отношенията на белия дом  с Пхенян. Но отсега е ясно, че САЩ или ще свалят санкциите, за да може страната да се развива спокойно, или ще ги очакват много тревожни дни.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “Северна Корея направи нещо НЕОЧАКВАНО! Ето КАКВО се случва в действителност!

  1. Все се питам, колко ли биха издържали краварите на санкции? Седмица? Две? Куба издържа 55 години. Северна Корея ще издържи още повече! На Щатите този път номера няма да мине, както с Либия и Ирак!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *