Става СТРАШНО: Току що Северна Корея постави УЛТИМАТУМ на САЩ! Янките в паника!

Свят

Още в първите часове на Новата година лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун предупреди, че ако САЩ продължат да оказват натиск, едностранното ядрено разоръжаване в страната може да бъде спряно.

В същото време севернокорейският държавен глава потвърди желанието на неговата страна за пълно премахване на ядрените оръжия, не само в неговата страна, но и на целия Корейски полуостров.

В телевизионно обръщение към нацията Ким Чен Ун  заяви, че е готов отново и по всяко време да се срещне с президента на САЩ Доналд Тръмп, за да постигне разоръжаване в региона. Ким подчерта, че сега Вашингтон трябва да предприеме съответните действия, за да ускори процеса.

Лидерът на Северна Корея, обаче, не пропусна да подчертае, че ако Белият дом продължи да оказва натиск на севернокорейците и да води непоследователна политика, то в такъв случай, Пхенян би променил своята позиция и би се върнал към ядрената си програма, за да защити страната и целия Корейски полуостров.

За да се ускори този процес на ядрено разоръжаване, както иска Северна Корея, трябва най-напред Белият дом да прекрати санкциите срещу  нея. След това да изостави непоследователната политика на своето ръководство, при което позицията и реториката му се сменя всеки ден. Защото това поражда нестабилност и основателни съмнения, че намеренията на САЩ са неискрени. И те, вместо стабилност и разоръжаване, просто искат да елиминират Северна Корея като свой противник.

Нещо повече. Самият Ким Чен Ун нееднократно заяви, че само почти завършилия процес на ядрено въоръжаване на страната му, е направил възможен днешния диалог със САЩ. И, разбира се, Ким е прав. Ако страната му не се бе сдобила навреме с ядрено оръжие, то янките никога нямаше да разговарят с нея. А просто щяха да я бомбардират с много тонове бомби с обеднен уран, както направиха със Сърбия. И така постепенно, щяха да унищожават народа на Северна Корея. А ресурсите на прегазената страна щяха да потънат в дълбоките джобове на западните мега корпорации.

Само че това не се случи, благодарение на решителността и предвидливостта на лидера Ким Чен Ун и помощта, която Русия и Китай му оказват непрекъснато в политически, военен и търговски план.

И сега, Ким е обвиняван във всички смъртни грехове. Наричат го тоталитарен лидер, управлението му мракобеснически режим и прочие западни салати. По простата причина, че той не се подчини на западния диктат. И не само запази своята страна, но и я превърна в ядрена и военна сила.

Западът продължава да отказва и да не зачита правото на народите на свобода, суверенитет и равноправие. И това ще му изиграе твърде лоша шега. Дори е възможно, самото съществуване на западния капитализъм да бъде сериозно заплашено. Понеже на народите в цяла Европа им дойде до гуша да играят ролята на безсловесен работен добитък. На придатък към баснословните богатства на малцината капиталисти.

Нека си припомнят, че бунтът на жълтите жилетки започна не другаде, а в една от най-богатите и най-западните държави. Бунтът започна в самото сърце на западния капитализъм. И няма намерение да спира.

Защото гневът на масите тепърва ще набира сила. Докато не измете и последния ояден богаташ, който ограбва хората.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “Става СТРАШНО: Току що Северна Корея постави УЛТИМАТУМ на САЩ! Янките в паника!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *